Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
pocestnica

Pocestnica

Benka Pulko
PPC: 29,99 € Vaša cena: 29,99 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

Benka Pulko
Trda vezava
366, 70 fotografij
Slovenski
Koda 9789619114933
Oceni
4.65455 5 55 Product

Potopite se v življenjsko zgodbo ženske, ki je z motorjem zapeljala v svoje sanje in sanje drugih ter spremenila veliko usod.

Pocestnica; Benka Pulko                          

Življenjski potopis je zabavno, duhovito in razburljivo branje o Slovenki, ki je v petih in pol letih sama na motorju prepotovala vse celine sveta in pristala v Guinnesovi knjigi svetovnih rekordov. Knjiga je bila večkrat nagrajena in je doživela že veliko prevodov.

Preberite INTERVJU z avtorico.

  • Pocestnica je postala NAJBOLJŠA SLOVENSKA KNJIGA, izdana v samozaložbi leta 2007.
  • Po letu dni od izzida je še vedno med NAJBOLJ BRANIMI KNJIGAMI v Sloveniji. V splošnih knjižnicah ima med vsemi domačimi knjigami najdaljšo čakalno vrsto. Bravo, bralci! In bravo Pocestnica.
  • Je ZMAGOVALKA LITERARNEGA NATEČAJA Anabdis 2008.
  • Pocestnica je prestopila meje. Izšla je v nemškem jeziku (KICKSTART, založba Piper National Geographic) in v srbski jeziku (5.5, založba Globtroter Bečkerek).
  • Ob mednarodnem dnevu knjige 2008 je avtorica darovala po štiri izvode Pocestnice vsaki slovenski splošni knjižnici. “Takšne donacije imajo smisel samo, ko so knjige sveže, brane in iskane,” se veseli svoje priljubljenosti Benka, ki obljublja, da se njeno pero ne bo osušilo. 

V košarico

benka_pulko.jpg

Rodila se je 15.5.1967 na Ptuju. Po poklicu je diplomirana biologinjamedicinska sestra in maserka19. junija 1997 se je odpravila z motorjem okoli sveta. Vrnila se je 10. decembra 2002. V 2000 dneh je prevozila 180.016 kilometrov ter se vpisala v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov z naslednjimi dosežki:

  • najdaljše žensko potovanje z motorjem glede na čas potovanja;
  • najdaljše žensko potovanje z motorjem glede na prevoženo razdaljo;
  • prvo neprekinjeno samostojno potovanje z motorjem po vseh sedmih celinah sveta;
  • prvo samostojno vožnjo ženske po Saudovi Arabiji.

Leta 2003 je izdala svojo prvo knjigo, monografijo Po Zemlji okoli Sonca. Knjiga je na knjižnem sejmu v Ljubljani prejela nagradi veliki in mali krilati lev, za najboljšo skupno izvedbo knjige ter za najboljšo reprodukcijo. Leta 2007 je izdala avtobiografijo Pocestnica, ki je postala knjižna uspešnica, Javni zavod za kulturo republike Slovenije pa jo je razglasil za najboljšo samozaložniško knjigo 2007. Isto leto je izdala tudi dvojezični umetniški katalog svojega dosedanjega ustvarjalnega dela s področja fotografije, Obrazi sveta - Faces of the World. Leta 2009 je izšla njena prva otroška knjiga, Dve ciklami ali Na svetu je dovolj prostora za vse, ki je dobila mednarodno nagrado Shwanenstadt 2009.

Je ustanoviteljica človekoljubne fundacije za pomoč pri izobraževanju otrok po svetu Verjemi vase in osvoji svet ter je avtorica številnih samostojnih fotografskih razstav doma in v tujini. Je idejna mama Stenske knjige in Kazalk igralk. Poklicno se ukvarja z motivacijskimi predavanji, veliko nastopa ter še vedno potuje, piše in prevaja.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00