Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
shranjevanje semen

Shranjevanje semen

Brigita Šušteršič
Knjiga je namenjena vsem ljubiteljem vrtov, ki bi svoje znanje radi poglobili in se naučili še več trikov in načinov shranjevanja semen.
PPC: 24,90 € Vaša cena: 24,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Brigita Šušteršič
Mehka vezava
144
Slovenski
Koda 9789610712572k
Oceni
5 5 6 Product

Domača semena so naša prihodnost, zato naj bo le teh vsako leto več. Naj bo knjiga Shranjevanje semen za pomoč in spodbudo in naj bo delo shranjevanja semen zabava cele družine.

Shranjevanje semen; Brigita Šušteršič

Knjiga je razdeljena na dva dela. V prvem delu so navedene splošne informacije glede shranjevanja semen, v drugem delu pa postopek in način shranjevanja semen za vsako rastlino posebej. 

V njej najdete različne načine in trike shranjevanja semen, kot so fermentacija semen, ročno opraševanje cvetov, pravilno shranjevanje semen, da ohranijo kaljivost tudi več let, kako prepoznati kdaj so semena primerna za pobiranje in še več drugih uporabnih informacij.

Vsa znanja iz knjige so plod lastnih izkušenj, različnih poskusov shranjevanja semen ter nenazadnje tudi napak, za katere si želim, da jih ne bi ponovili tudi vi, moji bralci. V knjigi so navedeni le tisti preizkušeni postopki, ki so se izkazali za uspešne. Knjiga je razdeljena na dva dela: v prvem so navedene splošne informacije glede shranjevanja semen, v drugem pa postopek in način shranjevanja semen za vsako rastlino posebej.

Moja želja je, da se shrani in ohrani čim več domačih semen, saj so le-ta naša prihodnost.

S semeni in vrtnarjenjem je veliko dela, vendar pa nam na koncu pridelki, ki smo jih pridelali iz lastnih semen in s svojim delom, poplačajo ves trud, ki smo ga vložili.

- Brigita

V košarico

Brigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Avtorica štirih knjig, Vrtnarskega dnevnika, kuharske knjige Kuhajmo domače,  knjige Vzgoja lastnih sadik in Shranjevanje semen, je po duši in srcu vrtnarka, mamica treh čudovitih otrok ter prijateljica.

Njena vrtnarska pot se je začela po rojstvu prvega sina. Ljubezen do vrtnarjenja se je poglobila po selitvi iz Ljubljane na Goričko, kjer je bilo prostora za ustvarjanje še več. Svoje dolgoletno znanje je zbrala v knjigi, ki je pred vami.

Brigita Šušteršič je tudi ustanoviteljica vrtnarije z imenom Brigitin vrt, kjer se aktivno trudi, da bi pri vrtnarjenju zmanjšala uporabo embalaže za enkratno uporabo. Zato so sadike vzgojene na različne načine, bodisi brez uporabe plastične embalaže ali z uporabo embalaže, ki bi se jo drugače zavrglo.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00