Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
potodlicnegamoskega

Pot odličnega moškega

David Deida
Aktualno delo v času, ko moški na novo definirajo svoj položaj v družbi ter osebnih odnosih.
PPC: 22,00 € Vaša cena: 22,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617060164
David Deida
Mehka vezava
224
Slovenski
Prelistaj me
Koda 9789617060164
Oceni
4.53125 5 96 Product

Osnovni vodič za moške (in dobrodošlo branje za ženske). Priročnik za moške, ki želijo obvladati izzive v odnosih z ženskami, pri delu in spolnosti.

Pot odličnega moškega; David Deida

Kako lahko moški ponudi svoje avtentične sposobnosti in darove, ostane v predani ljubezni svoboden in neovirano živi iz svoje najgloblje resnice?

Pričujoča knjiga je vodič za tako imenovanega novega moškega. Gre za moškega, ki se ne sramuje svoje moškosti, ki je samozavesten, pozna svoj namen in smer ter skladno in s humorjem živi svoje življenje, kakršno si je izbral, in je hkrati občutljiv, spontan, duhovno živ ter srčno predan odkrivanju svoje najgloblje resnice, ki jo potem tudi udejanja.

To je moški, ki ga ženskost popolnoma prevzame. To je moški, ki si žensko rad vzame z velikim zanosom in ljubeznijo (ne v starem, okorelem mačo slogu), da se oba razblinita v popolnosti ljubezni same. V svetu skozi delo in spolnost predano uteleša ljubezen, kar počne kot svoboden moški, ki ga ne omejujejo ne družbeni dogovori ne lastni strahovi. Novi moški ni dežurni postavljač ali nasilnež, ki iz svojega strahu ustrahuje druge ljudi. Prav tako ni zasanjan, plehek in omahljiv »new age moški« brez hrbtenice, ki se samo prijazno nasmiha.

To je moški, ki je sprejel obe svoji notranji plati, moško in žensko, a se nobene posebej ne oprijema. Nobene potrebe nima, da bi imel vedno prav in nima potrebe po nenehni varnosti, sodelovanju in izmenjevanju kot androgeni Mr. Nice Guy * (Prijazni fant). To je moški, ki preprosto živi iz svojega najglobljega bistva, brez strahu uporablja svoje sposobnosti in deli darove ter skozi minljivi trenutek čuti večnost življenja in je popolnoma predan širjenju ljubezni.

"David Deida (1958) je ameriški motivator in pisec, ki se ukvarja predvsem z odnosi med spoloma ter negovanjem spolne energije. Pot odličnega moškega je njegova najbolj znana knjiga, ki je izvirno izšla že leta 1997, vendar pa je bila kasneje kar nekajkrat ponatisnjena. Gre za prvi prevod tega avtorja v slovenščino, ki se ga bodo razveselili predvsem tisti moški, ki čutijo, da v odnosih z nasprotnim spolom še niso dosegli želene suverenosti in duhovne poglobljenosti. Deida v svojem pristopu izhaja iz predpostavke, da sta moški in njegova ženska enakovredni, a hkrati tudi zelo različni bitji, moški pa mora pri vzpostavljanju odnosa z žensko po eni strani slediti svoji moškosti, po drugi pa tudi razvijati kakovostno partnerstvo. To lahko počne samo tako, da ženske nasploh, svojo pa še posebej, čim bolje (s)pozna, ji(m) daje ustrezno vrednost ter se obenem zaveda, kaj ženske pričakujejo od moškega in kaj v resnici hočejo v odnosu. Po Deidi ženske v resnici ne želijo biti glavne v odnosu, vendar pa želijo polnovrednega partnerja, ki jih zna voditi in je zanesljiv, a hkrati v svoji prvinskosti tudi nepredvidljiv in zaradi tega vedno znova zanimiv. Poseben del knjige Deida posveti tudi spolni energiji, obdela (ne)potrebnost ejakulacije in njene (ne)prijetne stranske učinke ter vpliv na energijo moškega ter razmerje v odnosu, knjigo pa avtor sklene s tezo, da mora moški krepiti svojo moškost v družbi drugih moških in v samoti ter se šele potem lahko energijsko obnovljen vrne k svoji ženski. Aktualno delo v času, ko moški na novo definirajo svoj položaj v družbi ter osebnih odnosih." Samo Rugelj, Bukla 152

V košarico

david-deida_567410419.jpg

DAVID DEIDA je mednarodno uveljavljena avtor, znan po svojem transformativnem delu na področju osebne rasti in intimnih odnosov. Poučeval in raziskoval (kot vodja) je na University of California Medical School v San Diegu, University of California v Santa Cruzu, na San Jose State University, na Lexington Institute v Bostonu in na Ecole Polytechnique v Parizu.

Poleg pričujoče knjige je objavil tudi naslednja dela:

  • Intimate Communion: Awakening Your Sexual Essence
  • It's a Guy Thing: An Owner's Manual for Women
  • Woman's Love, Man's Freedom: Two Sexual Paths, One Spiritual Bliss
  • The Way of the Superior Lover: A Spiritual Guide to Sexual Skills

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00