fbpx

Joga, naravna pot bivanja

Joga naravna pot gibanja
4.5 5 6 Product
Redna cena: 19,90 € Vaša cena: 19,90 €
Začnite nov način življenja - z jogo.
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Vinod Verma
Mehka vezava
124
Slovenski
16,5 x 21

ZADNJI IZVOD!

S  preprostim 9-tedenskim načrtom začnite nov način življenja, z jogo.

Vinod Verma: Joga, naravna pot bivanja

Naučite se biti spontani in naravni, kot otrok. S pomočjo joge se boste naučili pravilnega stanja, pravilne hoje, mišljenja in pravilnega dihanja. Popravite svojo držo, pozdravite zbadanja in bolečine s pomočjo preprostih vaj joge.

Povečajte svojo telesno fleksibilnost in mentalne sposobnosti ter se prepustite inspirirati jogijskim načinom, ki vam bodo pokazali, kako dobiti od življenja več.

„Joga, naravna pot bivanja“ avtorice Dr. Vinod Verma je v Evropi in Indiji že prava „mini klasika“. V 9-tedenskem preprostem joga tečaju ji je z zavidanja vredno razumljivostjo in preprostostjo uspelo povezati modrost, znanje, informacije in tehnike stoletnega, če ne tisočletnega časa.

Naučite se biti spontani in naravni, kot otrok. S pomočjo joge se boste naučili pravilnega stanja, pravilne hoje, mišljenja in pravilnega dihanja. Popravite svojo držo, pozdravite zbadanja in bolečine s pomočjo preprostih vaj joge.

Povečajte svojo telesno fleksibilnost in mentalne sposobnosti ter se prepustite inspirirati jogijskim načinom, ki vam bodo pokazali, kako dobiti od življenja več.

Sistem človeškega telesa, o katerem avtorica premleva, je neločljiv del celote in ne more in ne sme biti izoliran. Joga ni ne akrobacija in ne gimnastika; je sistem zavedanja telesa, uma in zavesti.

Ljudje, ki si resnično želijo vedeti, kaj joga je in kaj je resničen namen jogijskega prakticiranja, imajo težave pri izbiri primernega učitelja in primerne knjige. Večina obstoječih knjig o jogijskem znanju predstavlja jogo kot počasno izvedbo gimnastičnih vaj. Druge predstavljajo jogo kot tradicionalno, zelo disciplinirano hindu vrsto joge, ki je večini ljudem težko izvedljiva. Srečujejo se tako s fizičnimi težavami pri učenju joga položajev, kot tudi z dojemanjem filozofije o disciplini, ki jo ta vrsta joge narekuje.

Kot medicinska znanstvenica, vzgojena v jogijski tradiciji, se je Dr. Vinod Verma odločila, da napiše preprosto knjigo, kjer je metafizični pomen discipline opisan preprosto, jasno in z namenom, kako takšno prakticiranje vodi na pot samouresničitve in zavedanja.

"Zdravje je osnova za dosego kreposti, bogastva, čutnega užitka in svobode; medtem ko nezdravo stanje uničuje vse to."

Charaka Samhita, Sutrasthana
6. stoletje pr. n. št.

 

Recenzija Bukla

Priljubljeno indijsko znanstvenico Vinod Verma v Evropi imenujejo »prva dama ajurvede«. V pričujoči knjigi prikazuje jogo kot sistem, ki vpliva na celotno človekovo bitje, in pojasni nekatere zahodnjaške zmote o jogi, kot je npr. ta, da je joga niz gimnastičnih vaj. Joga je način življenja, ki vključuje poleg telesne vadbe, tudi prehranjevanje, filozofijo, pravzaprav celoten način življenja. Ob tem izpostavlja hindujski rek: »Skrb je kot pogrebna grmada.« Joga predstavlja povezavo med materialnim, miselnim in duhovnim bivanjem. Kot poudarja, je joga zavesten trud – um sčasoma postane sposoben nadvladati čustva, do tega pa ne pridemo z izvajanjem joge, pač pa s sprejemanjem jogijskega načina življenja. Poiskati moramo izgubljeno komunikacijo med telesom in umom. Ključni dejavniki pri tem so: dihanje, prehranjevanje in spanje. Avtorica nam predstavi tudi 9-tedenski načrt jogijske vadbe, ob katerem spregovori o našem celostnem zdravju in nam postreže s koristnimi napotki za kakovostno bivanje.
Sabina Burkeljca; Bukla 105-106
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

Morda bi vas zanimalo še

27,00 € Hormonska joga
Alenka Košorok Humar
24,00 € Ozdravite svoj um
Mona Lisa Schulz z Louise L. Hay
22,00 € Stres v uniformi
Adil Huselja
24,90 € Rdeča zarja
Vesna Juvan
24,00 € Lepota let
Ashton Applewhite
Rezultati 1 - 8 od 12
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si