fbpx

Ujeta v sebi

ujeta_v_sebi_naslovnica
Knjiga kot zdravilo
4.75 5 4 Product
Redna cena: 16,00 € Vaša cena: -70%16,00 €4,80 €
Pesniška zbirka - "Knjiga kot zdravilo®"
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Mojca Bukovnik
Mehka vezava
80
Slovenski
PRELISTAJ ME

Pesniška zbirka - "Knjiga kot zdravilo®"

Ujeta v sebi; Mojca Bukovnik

Težko je biti sam med množico ljudi, a pridejo trenutki, ko ljudje izginejo in ostane samo še množica njihovih src.

V pesniški zbirki Ujeta v sebi pesmi glasno spregovorijo. Pa ne samo spregovorijo, nekatere prav kričijo. Vsaka zase pove zgodbo. V njih je močan čustveni naboj;  polno groze, strahu, srha, hrepenenja in čakanja, tesnobe, žalosti, iskanja miru v sebi ... Bralca se globoko dotaknejo in če si dovoli, lahko v njem prebudijo notranjega otroka.  Kljub vsem bolečinam, ki puščajo sled v večini pesmi, avtorica ne pozablja na upanje, na moč sedanjosti in odločitve, da je danes lahko drugače, boljše, lepše.

Izr. prof. dr. Tanja Repič Slavič

Ujeta v sebi je veliko več kot le naslov zbirke pesmi avtorice Mojce Bukovnik. Je pot do njene globlje resnice, za katero verjamem, da je trnova in osvobajajoča hkrati. V marsičem je to tudi resnica vseh nas, čeprav vsem ni dano spoznati njenih uvidov. Kljub temu, da so človeške zgodbe tako različne in enkratne, imajo eno skupno točko. Bolečina, ki si jo dovolimo občutiti v vsej svoji neposrednosti, vedno spodbudi osebno preobrazbo. Njene pesmi so plod take preobrazbe in to tudi odražajo. Sam jih vidim kot smerokaze do njenih skritih darov, ki jih nosi v sebi.

Gregor Jenko, psiholog

Mojca Bukovnik je začela pisati pesmi šele leta 2017, kot pravi sama, »da bi se naučila izražati«, da bi znala ubesediti, kar občuti. Čeprav gre za poezijo s poudarjeno (samo)terapevtsko noto, k čemur pričujejo spremni zapisi profesorice, logoterapevtke in dveh psihologov, pesmi ne gre brati zgolj v tem duhu. To je poezija minulih zgodb, sedanjih prerezov in novih začetkov. To so pesmi, ki nihajo med otroškim in odraslim, med zlorabo in rešitvijo, med nasiljem in hrepenečo željo po sprejetju, med mnogimi sencami zemlje in eno svetlobo neba. Pesmi ni malo, zato se pred nami razprostre bogat notranji svet, ki se včasih vrača k enakim izhodiščem, spet drugič pa se odpira v nove in nove smeri. Minimalistične ilustracije Mance Žitnik dodajo vzdušje, kakršno sicer najdemo v poeziji mlade indijske pesnice Rupi Kaur, tako kot pri Kaurjevi pa tudi tukaj obstaja verjetnost, da se bodo pesmi v morebitni drugi zbirki premaknile še naprej od prvenca.

Žiga Valetič, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 9 - 10 od 10
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si