Vidne in nevidne poti

Vidne in nevidne poti
4.46154 5 13 Product
Redna cena: 20,45 € Vaša cena: 14,90 €
Kako najti pravo pot?

Specifikacija

Nataša Pergar
Mehka vezava
176
Slovenski
23x14 cm

Odkrijte, kako na nas delujejo prepričanja in vrednote po katerih živimo

Vidne in nevidne poti; Nataša Pergar

Kakšen vpliv ima družina pri oblikovanju prepričanj in vrednot in kako so nam lastna prepričanja in vrednote lahko v pogubo ali pomoč pri ohranjanju kvalitete življenja in zdravja, nam v knjigi razkriva bioterapevtka Nataša Pergar.

Vse, kar so nam povedali o nas samih, ko smo bili še čisto majhni, smo si vtisnili v spomin in verjeli, da je res tako, saj svojih izkušenj še nismo imeli. Se še spomnite, ko so vam govorili, da niste dovolj pametni, da ste leni, da nič naredite prav ali pa da ste res nekaj posebnega, vredni vsega lepega, kar vas obdaja?

Kar o sebi mislimo, to v življenje pritegnemo k sebi.

Kaj vse počnemo, da bi nas drugi sprejemali? Pristanemo na vse mogoče igre, laži, vedno smo za, vedno na voljo…, ker nas je strah zavrnitve. Oklepamo se lažnih vezi, prijateljstva, partnerja, videza…, le da ne bi bili zavrnjeni. Imamo majhno spoštovanje, odvisni smo od mnenja drugih in želimo, da nas imajo radi.

Več o naših vidnih in nevidnih poteh, ter odgovorov o tem kako najti pravo pot, vas čaka knjigi.

Še nekaj besed o avtorici Nataši Pergar. Nataša je bioterapevtka, že dolgo znana v našem prostoru, javnosti pa je bila predstavljena prvič v reviji Aura maja leta 1990 ravno zaradi njenega daru videnja energijskih polj človeka.

Med drugim raziskuje tudi aure plezalcev pri njihovih naporih. Bila je med udeleženci odprave Nanga Parbat 2005, kjer je z marsikaterim uporabnim nasvetom pomagala Tomažu Humarju med njegovim vzponom v dnevih, ko je bil ujet v steni mogočne gore Nanga Parbat.

 

Odlomek iz knjige:

Denimo, da smo v otroštvu dobili izkušnjo, da nismo pomembni. Kako se ta drama odvija v partnerstvu? Če nismo pomembni sebi, tudi drugim ne moremo biti. Ker pa težimo k uravnoteženemu delovanju na vseh ravneh, pričakujemo od partnerja, da nam bo on izravnal naš primanjkljaj. Zahtevamo njeno ali njegovo 100% pozornost do nas, pa še ta nas ne more zadovoljiti. Nikoli nam ni dovolj, pa naj se drugi še tako trudi. Ob najmanjši kritiki se sesedemo vase in smo užaljeni. Vedno se razdajamo, ne znamo reči ne, naredimo vse, da bi se drugi dobro počutili. Huda ura se prične, ko drugi tega ne opazijo ravno tisti trenutek ali nas ne pohvalijo za naša prizadevanja takoj ali še pred tem. Takrat preidemo v napad, napovemo vojno in iščemo krivce. Medtem pa kar naprej stremimo k zunanjem priznanju, zato sledimo modnim trendom, hočemo najboljši avto, avdio in video naprave… Ko imamo že vse to, nam še vedno ni dovolj, nismo srečni. Še največ koristi zaradi naših vsesplošnih omejujočih prepričanj majo trgovci, ker človek išče nadomestke zunaj, misleč, da mu bodo prinesli zadovoljstvo. Kljub temu, da imamo vse in še več, dvom o naši nepomembnosti ostane.

Kaj vse počnemo, da bi nas drugi sprejemali? Pristanemo na vse mogoče igre, laži, vedno smo za, vedno na voljo…, ker nas je strah zavrnitve. Oklepamo se lažnih vezi, prijateljstva, partnerja, videza…, le da ne bi bili zavrnjeni. Imamo majhno spoštovanje, odvisni smo od mnenja drugih in želimo, da nas imajo radi. Toda program deluje; tako vedno privlačimo primerne situacije, ko se počutimo osebno zavrnjene in strah se kepi. Koga pravzaprav na tak način izgubljamo? Sebe. Kdor ne ceni sebe, ga je strah zavrnitve in sprejme vse pogoje, ki mu jih postavljajo drugi….

Več o naših vidnih in nevidnih poteh, ter odgovorov o tem kako najti pravo pot, vas čaka knjigi.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 8
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

Name: *
Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.
S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: peter@zalozba-chiara.si

Želite knjige kupovati ceneje!

... in biti obveščeni o novostih in akcijskih ponudbah?!

Prijavite se v e-novičke založbe Chiara

S pridružitvijo 1x mesečno sodelujete v nagradnem žrebu za Bralno lučko USB.

Vaš E-mail:

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt