fbpx

Viveka – glas unutarnjeg učitelja

viveka_hrv
5 5 1 Product
Redna cena: 21,00 € Vaša cena: 21,00 €
Poslušate glas notranjega učitelja?
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Adrian P. Kezele
Mehka vezava
250
Slovenski
PRELISTAJ ME

* KNJIGA JE V HRVAŠKEM JEZIKU

Viveka – glas unutarnjeg učitelja*; Adrian P. Kezele

Nakon knjiga koje su vrlo brzo postale klasici u području beskompromisne potrage za istinom (“Uklanjanje faktora karme” i “Proboj”), Adrian Kezele nastavlja s istraživanjem puta prema slobodnom životu bez obrazaca. Pred vama je je iskustveni komentar drevnog teksta pod nazivom Vivekachudamani čije se autorstvo pripisuje indijskom mudracu Adi Šankari, začetniku advaite, filozofije nedualizma.

Vivekachudamani je poslužio kao početna točka u objašnjavanju živućeg iskustva dekonstrukcije iluzije. Pisana na očekivano zanimljiv i osoban način, ova knjiga govori o suvremenoj obnovi izgubljene vještine viveke, krunskog dragulja razlikovanja i najmoćnijeg oružja za ispravljanje pogrešaka uma u borbi s legendarnom Mayom, gospodaricom iluzija.

Htjeli vi to ili ne htjeli, um je bojno polje na kojem se istina i iluzija bore za prevlast nad vašom stvarnošću. Vi ste usred te borbe i ne možete pobjeći. Možete pokušati, ali baš u tome je stvar! Dvije su vrste ljudi na tom bojnom polju: vojnici Maye, oni koji bježe i bježe i bježe, i vojnici istine koji stoje uspravno, tresući se od straha, ali se ipak suočavaju s čudovištem.

V košarico

 

RECENZIJA BUKLA

Adrian P. Kezele je duhovni učitelj, ki je v iskanju razsvetljenja že kot mladenič odpotoval v Indijo, tam srečeval številne učitelje, a kmalu ugotovil, da zgolj nabira (dragocene) duhovne izkušnje. Zato, ker mora odločilni korak naprej storiti vsak sam. Knjiga zato ni priročnik za samopomoč, ampak temeljita, obsežna filozofska razprava, namenjena bralcu kot trden temelj za lastno iskanje. Avtor pove nedvoumno: ni gurujev, je le lasten um, kjer je že vse zakopano, le še najti je treba. V pomoč iskalcu ponudi močno orodje – pot viveke. Najbližji prevod sanskrtske besede viveka je moč razločevanja, to je tisto, kar umu pomaga razločevati resnico od iluzije, kar sta osiromašena enopomenska prevoda sicer večpomenskih sanskrtskih pojmov. Za avtorja viveke velja indijski modrec Ādi Śankar, ki je živel v 8. stoletju, morda pa tudi že prej. Ustvaril je metodo, ki omogoča prefinjene filozofske uvide, vključujoč proučevanje pomena jezika, besed in kontekstov, v katerih se uporabljajo. To je pomembno, ker so besede, ki jih uporabljamo, ideje, ki jih mislimo. Kezele bralca postopno vodi skozi votline uma, po poti spoznavanja metode viveke. Najprej navede izvorno besedilo v sanskrtu, ponudi prevod, nato razlago in učenje, ki ga podpre s skicami, primerjavami s spoznanji zahodnih filozofov in njihovim besediščem, pogosto pa še ponazori z literarnimi stvaritvami in liki iz popularnih TV-nadaljevank. Poglavja zlaga v metodo, ki jo zaključi z zlatimi pravili viveke in izborom vaj za prečiščenje. Kdor pa bi rad izvedel še več, ga avtor vabi v družbo vseh, ki se bodo podali pot, ki jo vodi osebno.

Maja Črepinšek, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

apk_fotka_1405636026.jpg

Avtor več kot štirideset knjig, ustanovitelj Duhovne akademije (www.dagroup.org), znotraj katere poučuje Integralno meditacijo, vodi triletni študij indijske astrologije – Jyotisha (v prevodu Džjotiša), poučuje duhovni ples NuDanza in vodi številne druge seminarje ter delavnice (Skrivna sporočila, Življenje – smrt – življenje, Vastu in druge).

Njegova dela so poznana po tem, da bralcem, na zelo praktičen način predaja znanje. Neodvisno od hrvaških izdaj, so njegove knjige preko drugih založb izdane v slovenskem, srbskem, madžarskem, ukrajinskem in angleškem jeziku. Te knjige so rezultat življenjskega obdobja posvečenega raziskovanju in poučevanju znanj s področja duhovnosti.

foto: Sašo Kos

Morda bi vas zanimalo še

-20%25,00 €20,00 € Viveka
Adrian P. Kezele
-10%25,00 €22,50 € Izničenje faktorja karme, 2. izdaja
Adrian P. Kezele
-10%17,90 €16,11 € INTUICIJA, modrost prave izbire
Adrian P. Kezele
Rezultati 1 - 6 od 6
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si