fbpx

Benjamin Dove

benjamin-dove-6
5 5 1 Product
Redna cena: 18,75 € Vaša cena: 9,90 €
Resničnost je zelo drugačna od pustolovščin v knjigah
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Fridrik Erlingsson
Trda vezava
134
Slovenski

Benjamin Dove; Fridrik  Erlingsson

Benjamin Dove ima dva velika prijatelja, nežnega devetletnika Mannya in dvanajstletnega Jeffa. Poletne počitnice so in dečki ves dan tičijo skupaj. V njihovo družbo lahko vstopa gospa Adele, babica Dell, ko jih pocrklja s kakavom in tortico, včasih pa popiha buško in z obliži in poljubi prekrije bojne rane. Njeno ljubezen in pozornost morajo deliti le s Sokratom, velikim mačkonom, ki se dečkom vzvišeno umakne in priznava obstoj samo babici Dell. Druščina se poveča, ko se v kraj priseli Roland, viteško naravnan in razumen deček. Zelo preudaren in galanten deček na vse naredi vtis in si v hipu pridobi naklonjenost. Idilo zgodbe pretrga skupina starejših fantov, ki otroško prerivanje stopnjuje do pravega vrstniškega nasilja, ki se žal tragično konča.

Benjamin Dove se spominja poletja iz svojega otroštva, ki mu je za vedno spremenilo življenje. Nedolžno otroško igro je pretrgala skoraj neizbežna tragedija. Benjamin Dove je ganljiva, kompleksna in spretno napisana nostalgična pripoved. Odlična otroška knjiga in večkrat nagrajena uspešnica ... Vznemirljiva od začetka do konca. To je izjemen prvenec, iskrena in očarljiva zgodba, ki bralca globoko gane.

Po knjižni predlogi je bil posnet tudi istoimenski celovečerni film, ki je prejel nagrado na osmih mednarodnih filmskih festivalih.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 9 - 14 od 14
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si