fbpx

Tom Mraz

tom-mraz-6
5 5 1 Product
Redna cena: 18,50 € Vaša cena: 9,90 €
Knjiga je prejela nagradi Branford Boase Award in The Nestle Book Prize.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Sally Prue
Trda vezava
163
Slovenski

Tom Mraz; Sally Prue 

Tom je eden izmed pripadnikov Plemena. A ni takšen kot drugi - je okoren in težak in pripadniki Plemena ga spodijo v človeško mesto. Tam se skuša skriti, a pojavi se Ana, ki se odloči, da se bo z njim spoprijateljila. Tom ve, da se ne sme zaplesti, a še preden se popolnoma zave, ugotovi, da je pristal v človeškem svetu, v zmešnjavi družin in prijateljstev ter čustvenih navezanosti. A Tom se počuti izgubljenega - Pleme ga je zavrglo, zaveda pa se tudi, da ne pripada ljudem.

Knjiga je prejela nagradi Branford Boase Award in The Nestle Book Prize.

V knjigi Sally Prue, britanske avtorice, gre za prepad med pripadniki Plemena in demoni. Pripadniki Plemena živijo na jasi, so samotarski in se družijo le za praznike. Celo ženske svoje mladičke obiščejo le, ko so njihove prsi težke in polne mleka. Ko se mladič začne plaziti, si hrano išče sam. Starši so svojega mladiča pripravljeni tudi ubiti, če je to potrebno. So prijazni, mrzli, suhi in lepi. Ker med seboj niso povezani in se družijo le redko, so svobodni. A ker med njimi ni čustvenih vezi, si ne zaupajo in se ne počutijo varne, zato med njimi prihaja do bojev.

Na drugi strani so demoni, ljudje, ki hočejo zasužnjiti vsakogar, ki jim prekriža pot. To počnejo z vohljanjem in darili, vztrajanjem kljub odklanjanju ali ustrahovanjem. Ptiče zapirajo v majhne kletke, da sploh ne morejo niti raztegniti svojih kril. So okorni, težki in ne tako lepi, kot pripadniki Plemena. Med seboj so čustveno povezani. Zaradi čustvene povezanosti izgubijo del svobode in zato so nekateri izmed njih nesrečni. Včasih pa se čustvena povezanost nadgradi tudi z zaupanje in občutkom varnosti. Takrat nenehna borba z drugimi ni več potrebna.

In kaj se zgodi, ko se med seboj spoznata Tom Mraz (pripadnik Plemena) in Ana (demonka)? Bo prevladal mraz ali toplota, samota ali povezanost? Lahko občutek varnosti premaga potrebo po svobodi? Je vse, kar potrebujemo v življenju, občutek varnosti? 

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

9,90 € Benjamin Dove
Fridrik Erlingsson
9,90 € Fant v goreči hiši
Tim Wynne-Jones
9,90 € Bitje
Kevin Brooks
9,90 € Črna zanka
Sally-Ann Partridge
18,50 € Čudo
R. J. Palacio
9,90 € Modra kri
Bonasia Lynn Kiele
9,90 € Lakota
Swain Heather
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si