fbpx

Dnevnik nabritega mulca: Totalno uničenje

nabriti_mulc
5 5 1 Product
Redna cena: 9,95 € Vaša cena: 9,95 €
Prva izdaja je vztrajala na lestvici najbolje prodajanih knjig New York Timesa 114 tednov
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Jeff Kinney
Mehka vezava
216
Slovenski

V Totalem uničenju, 14. knjigi iz serije Dnevnik nabritega mulca priljubljenega pisca Jeffa Kinneyja, se Tepeževi lotijo temeljite prenove svojega ljubega domovanja, toda gradbena dela niso tako zabavna, kot so pričakovali. Ko se bo (dobesedno) zalomilo, bodo Tepeževi lahko ostali v hiši ... ali pa se bodo morali preseliti?

Dnevnik nabritega mulca: Totalno uničenje; Jeff Kinney

Prateta Berta je umrla! Juhu? Vsi člani družine Tepeževih skačejo od veselja in že sanjajo, kako bodo Bertino dediščino pognali za razkošje, šampanjec, hitre avtomobile in še hitrejše ženske. No, mogoče ne za hitre ženske, vse ostalo pa. Le mama je smrtno resna, saj ima drugačne načrte: prenovili bodo dotrajano hišo in si privoščili še prizidek.

Konec koncev je smrt resna stvar. Toda če si nočete priklicati prekletstva nad dediščino drage pokojnice, potem poskrbite vsaj za to, da se ne boste po pomoti udeležili napačnega pogreba ...

Nekaj številk, ki govorijo o popularnosti Dnevnika nabrietga mulca in Jeffa Kienya:

- Serija Dnevnik nabritega mulca je svojo zmagovito pot pričela leta 2007.
- Prva izdaja je vztrajala na lestvici najbolje prodajanih knjig New York Timesa 114 tednov.
- Od leta 2008 ko je Jeff Kiney prvič zmagal na izboru Nickeldon Kids' Choice Awards - najljubša knjiga je to ponovil še osemkrat in bil še dvakrat nominiran.
- Leta 2009 je združenje Ameriških knjižničarjev Dnevnik nabritega mulca uvrstilo na seznam Najboljše od najboljših med otroškimi knjigami.
- Do sedaj bilo prodano v več kot 200 milijonov knjig.
- Prevedena je v 56 jezikov in izdana v 65 različnih izdajah.
- Pisatelj in ilustrator Jeff Kiney je bil tudi uvrščen na Timesov seznam 100 najvplivnejših ljudi na svetu.
- Slovenski bralci so dobili prvo knjigo v Slovenščini 2011.
- Slovenskega nabritega mulca je bilo do sedaj prodanega več kot 22 tisoč.

Bereš in se krohotaš! Ena tistih redkih knjižnih serij, ob katerih se glasno smejejo tako otroci kakor odrasli, je zelo uspešna tudi pri nas.Zgodba najnovejše epizode se sicer dogaja pozimi, a premore tudi misli, ki jih še kako razumemo - in na lastni koži čutimo - v teh pasjih dneh: “Če se naš ljubi planet res segreva, potem upam, da se ne bo segrel prehitro. Če bo šlo tako hitro naprej, bom v šolo kmalu jezdil na kameli. Ledeniki se topijo in morja dvigujejo, zato sem mamo in očeta skušal pregovoriti v nakup in selitev v hišo višje na hribu. Ampak zdi se mi, da ju to sploh ne skrbi.” Tako v Hladni vojni, 13. knjigi v seriji Dnevnik nabritega mulca, razglablja mali Greg Heffley, v slovenskem prevodu Grega Tepež. Že pred 20 leti si ga je izmislil ameriški stripar Jeff Kinney. Njegov Diary of a Wimpy Kid je leta 2004 sprva zaživel na spletu, tri leta pozneje pa še na papirju in požel svetovni uspeh: knjige so prevedene v 56 jezikov in prodane v več kot 200 milijonih izvodov, po njih so posneli štiri filme. V epizodi Hladna vojna, ki so jo slovenski bralci dobili sočasno kot vrstniki po svetu, Grega najprej premleva o podnebnih spremembah, vlogi tehnologije v prihodnosti sveta, strategijah preživetja ... Najstnik vselej išče najlažjo pot, na vsakem koraku čuti, da se mu godi krivica, marsikaj ga moti in z marsikatero izjavo izziva politično korektnost, četudi še zdaleč ni tako grob, zloben in prikupno egoističen kakor, denimo, Eric Cartman v South Parku. V novi zgodbi je med bolj posrečenimi poglavje o tem, kako je pozabil pripraviti šolsko seminarsko nalogo o Malti, zato je pri pouku improviziral - predstavljal si je, da je Malta blizu Rusije, zato je prišel zimsko oblečen, kot malteško nacionalno jed pa je postregel kombinacijo mesne štruce, hrenovke in špargljev. Dramaturško nekoliko ohlapen je opis osrednjega dogajanja, spopada otrok v zasneženi soseski. Otroci poznajo vse, kar ima svet odraslih: v vojni sodelujejo tudi izdajalci in vojni zaslužkarji. Bralca nasmejejo tu in tam namerno okoren besednjak in duhovite risbice, prevod pa vsebino vešče ponaši, preseli v slovensko okolje. Andraž Gombač, Primorske novice (28. 06. 2019)

V košarico

Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si