travnik-carobne-lepote

Travnik čarobne lepote

Romana Aniya Ercegović in Simona Čudovan
Pravljica o zaupanju pesmi svojega srca.
PPC: 29,00 € Vaša cena: 29,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619645208
Romana Aniya Ercegović in Simona Čudovan
Trda vezava
43
Slovenski
Koda 9789619645208
Oceni
5 5 3 Product

Pravljica govori o vračanju radosti v srce. O otrokovem najdevanju ljubezni do sebe in samospoštovanju, ki temelji na vrednosti lastnega bitja, ne izpolnjevanju zahtev okolja in odzivanju na sodbe.

Travnik čarobne lepote; Romana Aniya Ercegović in Simona Čudovan

Zgodba govori o deklici Ani, ki je v šoli doživela verbalno nasilje, norčevanje iz njenega izgleda in plesa. Pri tem povsem izgubi vero vase, odloči se, da nikoli več ne bo plesala. A videli boste, da s pravimi prijatelji, sočutjem in ustvarjanjem zrelega prostora varnosti, deklica ponovno najde izgubljeno radost. In ne le to, preobrazba, ki jo doživi na svojem potovanju v čarobni svet, v srečanju z vilinskimi bitji in Metuljo kraljico, okrepi njeno notranjo moč in vedenje o svoji pravi vrednosti. Je pripravljena, da zdaj pogumno zapleše svoj ples, ne glede na to, kar ji bo kdorkoli rekel?

Velikokrat so filmi ali predstave posneti po knjigah, tokrat je ravno obratno. Pravljica je napisana po istoimenski dramsko lutkovni predstavi, ki je zaradi svoje priljubljenosti pri otrocih, odrslih in stroki, doživela že osemdeset ponovitev po vsej Sloveniji. Dramsko besedilo je prav tako napisala Romana Ercegović, predstavo pa sta ustvarili skupaj z igralko in lutkovno ustvarjalko Iuno Ornik.

romana-ercegovic_1407078689.jpg

Romana Ercegović ljubi gledališče, ustvarjanje poti v čarobne svetove notranjosti in izkušnje različnih vlog, na odru in v življenju. Je doktorica znanosti na področju dramaturgije, gledališka in literarna ustvarjalka, ustanoviteljica Obrednega gledališča Duša Zemlje, avtorica dramskih besedil, igralka, režiserka v mednarodnem gledališču Divine Joy Theater, mama ... Z možem Johnom McCurdyjem vodita šolo novih načinov ustvarjanja Library of the Rose.

Študirala je dramaturgijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, končala magistrski študij na Lesley University v Cambridgeu, ZDA, doktorirala na Univerzi v Ljubljani leta 2013. Ustvarila je svojo izvirno poetiko obrednega gledališča - avtorske predstave Molitev Zemlji (2000), Elektra (2001), Bela Bizonka (2003), Marija Magdalena (2007), Persefona, zgodba o ljubezni do sebe (2016) – ter knjigo Obredno gledališče: Od misterijev matriarhalne Evrope do obujanja svetosti v gledališču našega časa (2017, Slovenski gledališki inštitut).

Napisala je deset avtorskih gledaliških besedil (in nekaj dramatizacij), ki so bila uprizorjena na slovenskih in mednarodnih odrih. Med njimi so tudi uspešnice za otroke Travnik čarobne lepote, Pingvin Cofek in dramatizacija Mačka Murija v SLG Celje.

S Simono Čudovan sta ustvarili že nekaj čudežnih dežel. 
Več o Romani: http://www.romanaercegovic.com/

simona-cudovan.jpg

Simona Čudovan se posveča mitologiji narave. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je študirala slikarstvo in diplomirala leta 2004. Od leta 1989 se izobražuje in deluje tudi na področjih kostumografije, oblikovanja, ilustracije, kiparstva in scenografije ter pedagogike. Slikarska dela razstavlja v Sloveniji in tujini. Ilustrirala je slikanici Vedno te ima nekdo rad (Romana Ercegović) in V vilinskem svetu (Marko Pogačnik). V sodelovanju z Matejo Ribarič (Slovenski šolski muzej ter Chamelli Innocenti) je ustvarila ilustracije za učne karte Pripovedi rastlin (2012-2016).

Je soavtorica več stalnih kiparskih postavitev v Sloveniji in Evropi, posvečenih Naravi (2006 2017), med njimi je Dežela izobilja pri nas, Ljuba voda, kako si? na Češkem, Izviri Življenja v bosanskem Visokem ... 

Kot kostumografinja in scenografinja sodeluje z Obrednim gledališčem Duša Zemlje (Persefona, zgodba o ljubezni do sebe (2016), Nežne so tvoje roke, Milost (2017), z mednarodnim gledališčem Divine Joy Theater, v gledališki produkciji za otroke sodeluje s Sašo Gorše in njeno izjemno Škatlo presenečenja (Varuhinja Lune) ter drugimi. Med 2002-2007 je kot kostumografinja ustvarjala za historične prireditve pri nas in v tujini.
Oblikuje razstavne projekte in publikacije (2012-2019). Sodeluje z vzgojno izobraževalnimi zavodi pri razvoju pedagoških programov (2017-2019).

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si