Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zivljenjska-raznolikost-v-mlaki

Življenjska raznolikost v mlaki

Peter Firbas
Knjiga, polna barvnih ilustracij, nam tudi razodene, kaj se skriva v kaplji vode.
PPC: 24,90 € Vaša cena: 24,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789610718352
Peter Firbas
Mehka vezava
116
Slovenski
Koda 9789610718352K
Oceni
5 5 1 Product

Knjiga, polna barvnih ilustracij, nam tudi razodene, kaj se skriva v kaplji vode, kjer se nam odpre svet planktonskih organizmov, predvsem alg, velikih do desetinke milimetra.

Življenjska raznolikost v mlaki; Peter Firbas

To je nekakšen učbenik, v katerem nam avtor, zasebni raziskovalec na področju rastlinske citogenetike, kjer je uveljavljeni genotoksični Allium test še izboljšal na raven zaznavanja metafaznih kromosomov, razlaga, kaj je v »luži«, ki se sicer posuši, mlaka pa ostane. Oboje je pomembno za življenje, mlaka pa je pomemben kazalec, saj nam polna življenja kaže, da živimo v relativno čistem okolju, kadar v njej preživijo rastline in živali. Knjiga nam pomaga razumeti te stvari ter spoznati rastline in živali, ki živijo okoli nas.

Mlake in druge bolj ali manj umetne stoječe vode so pokazatelj kakovosti okolja, saj so odprta vez z vodami v tleh in kažejo na kakovost talnice, ki je pri nas edini izvir pitne vode. Avtor nam razkriva, da je človek globoko posegel v naravne zakonitosti vodnega okolja in posledično pregnal mnoge živalske in rastlinske vrste. A se tudi v umetnih vodnih okoljih ustvarja popolno ekološko in biološko ravnotežje med okoljem in vsemi živimi bitji.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00