Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zivljenje-z-volkovi

Življenje z volkovi / Living with wolves

Ana Pšeničnik
Zakaj je sobivanje z volkovi vedno prinašalo niz različnih izzivov? Dvojezična izdaja - SLO, ENG
PPC: 29,90 € Vaša cena: 29,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789617214253
Ana Pšeničnik
Mehka vezava
88
Slovenski
300 x 240
Koda 9789617214253K
Oceni
5 5 1 Product

Dobrodošli v svetu volkov. Ta veličastna bitja v Sloveniji živijo že od nekdaj in so pomemben del naše naravne dediščine.

Življenje z volkovi; Ana Pšeničnik

Razširjenost volkov se je v preteklosti spreminjala, prav tako tudi naš odnos do teh velikih zveri. Sobivanje z volkovi je vedno prinašalo niz različnih izzivov. V preteklosti so v našem prostoru že skoraj izumrli, saj smo jih ljudje videli kot tekmece ali nasprotnike. V pravljicah se pogosto pojavljajo kot negativni liki, zaradi česar se poraja dvom o njihovi vlogi v naravi ter strah pred njimi.

Vendar pa vedno bolj spoznavamo, da nič ni črno-belo in da vsaka situacija zajema toliko odtenkov, kolikor je pogledov nanjo. Življenje z volkovi ima lahko svoje prednosti, le dopustiti si moramo, da stopimo korak nazaj in vidimo celotno sliko, v vseh njenih odtenkih. V sklopu projekta LIFE WOLFALPS EU je bila v juniju 2022 v sodelovanju z mednarodno organizacijo umetnikov Artist for Nature Foundation izvedena umetniška delavnica, kjer so sodelujoči umetniki iz tujine in Slovenije obiskali lokalne prebivalce ter spoznali njihov pogled na življenje ob prisotnosti volka.

Nastala je osupljiva zbirka likovnih del, ki preko umetnosti nekoliko drugače kot pisana beseda podajajo sporočila ter pozitivne vidike sobivanja. Naj vas umetniška dela ponesejo prek zgodb ljudi, ki so z volkovi našli skupno pot za sobivanje, in vas navdihnejo, da boste svet videli v drugačni luči.

 

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00