Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
harmokromija

Harmokromija

Helena Pertot
PPC: 28,00 € Vaša cena: 28,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Helena Pertot
Mehka vezava
177
Slovenski
Koda 9788873423447K
Oceni
5 5 1 Product

Priročnik Harmokromija nas seznani z osnovami barvnega svetovanja, ki določa katere barve nam najbolj pristajajo. Gre namreč za barve štirih letnih časov in šestnajstih barvnih podtipov. Delo Harmokromija nam pomaga pri izbiri oblačil, da bo naša zunanja podoba čim bolj urejena in usklajena z našo naravno obarvanostjo.

Harmokromija. Barvno svetovanje; Helena Pertot

Harmokromija je veda, ki določa, katere barve nam pristajajo, ker so najbolj usklajene z našimi naravnimi barvami. Namreč prav barva kože je najpomembnejša, zato če podrobno raziščemo našo naravno obarvanost, bomo lahko s primernimi oblačili, ličili in barvo las dosegli najlepši videz. Ker obleka ustrezne barve, ki se ujema z našo naravno obarvanostjo, harmonično poudari naše značilnosti in nas ovrednoti.

V priročniku avtorica nazorno in s pomočjo fotografskega gradiva predstavi razvrstitev po štirih barvnih tipih (ki se poimenujejo po štirih letnih časih) in 16 podtipih. Natančno pojasni in predstavi štiri značilnosti, ki se upoštevajo pri uvrščanju v letne čase, in sicer podton kože, nasičenost barve, kromatično vrednost in barvni kontrast.

V drugem delu knjige avtorica sistematično predstavi štiri barvne tipe: pomlad, poletje, jesen, zima in posamezne podtipe (absolutna – sijoča – topla – svetla pomlad; absolutno – svetlo – hladno – blago poletje; absolutna – blaga – topla – globoka jesen; absoltuna – globoka – hladna – sijoča zima). Avtorica navede, katere so najbolj ustrezne barve oblačil za posamezne barvne tipe ter katere barve ličil in las so zanje najbolj primerne. Ob tem predstavi tudi najpogostejše napake: v pravih barvah namreč delujemo sveže in spočiti, neustrezne barve pa nas običajno postarajo in v njih pogosto pridobimo rumenkast videz.

Pri vsakem letnem času je eno poglavje namenjeno barvam moške garderobe in napakam pri izbiranju primernih barv.

Na koncu knjige so štiri strani z barvnimi paletami štirih letnih časov

 

IZ KNJIGE:

»Se vam je že zgodilo, da ste se v nekem oblačilu počutili dobro in ga oblekli takrat, ko ste želeli videti odlično in delovati samozavestno? To je obleka v vaši garderobi, ki je primerna za vse priložnosti. Velikokrat tudi oklevate: »Ne vem, kaj naj oblečem … Ah, bom kar to.« Ali pa: »Pravkar sem kupila novo obleko, a bom raje oblekla ono.« Pregledujete in brskate po omari, pokukate celo v omare družinskih članov. Pomerite veliko oblek, a se vedno znova odločite prav za omenjeno, ki poudarja vašo osebnost.

Vsi imamo v omari oblačila, o katerih drugi menijo, da smo v njih videti lepo, velja pa tudi nasprotno, in sicer da imamo prav gotovo vsi pulover, v katerem se ne počutimo dobro. Ko ga oblečemo, nas nihče ne opazi. To je odvisno od harmokromije. Kaj pa pravzaprav je harmokromija?«

 

  V košarico

 

 

 

helena_pertot.jpg

Helena Pertot je profesorica italijanščine, izvedenka za komunikacijo in svetovalka za celostno podobo. Po diplomi iz italianistike na tržaški univerzi in magisteriju na Visoki mednarodni šoli za napredne študije (SISSA) v Trstu se je specializirala v usposabljanju na področju medijev in v svetovanju za celostno podobo na Italijanskem inštitutu za videz (Italian Image Institute) v Milanu, ki ga vodi Rossella Migliaccio. Helena Pertot se dobro zaveda, da urejena zunanja podoba in skrbno izbrana osebna garderoba vplivata na vtis, ki si ga ljudje ustvarijo o nas. Pomembni pa sta predvsem za to, da smo v družbi sproščeni.

Spletni naslov ponudnika - URL : https://www.zalozba-chiara.si/ostalo/1676-harmokromija

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00