Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
ko-cas-mineva

Ko čas mineva

Judith Dupont
PPC: 29,90 € Vaša cena: 29,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Judith Dupont
Mehka vezava
467
Slovenski
Koda 9789617136630
Oceni
5 5 1 Product

V strokovni avtobiografij Ko čas mineva, Judith Dupont, francoska psihoanalitičarka, opisuje tako svojo vijugavo življenjsko pot kot tudi stike z nekaterimi začetniki psihoanalize v prvi polovici 20. stoletja.

Ko čas mineva - Psihoanalitično potovanje - Judith Dupont

Knjiga Ko čas mineva predstavlja pronicljiv preplet avtoričine življenjske zgodbe in študije o življenju ter delu Sándorja Ferenczija in Michaela Balinta, dveh najpomembnejših predstavnikov madžarske psihoanalize. V knjigo pa je avtorica vključila tudi mnoge svoje ideje in misli iz strokovnih člankov, s katerimi je desetletja sodelovala v različnih strokovnih revijah in zbornikih, tako francoskih kot angleških, nemških in madžarskih.

»Knjigo Ko čas mineva priporočam vsem, ki jih zanima psihoanaliza in tudi psihoterapija nasploh, predvsem pa bralcem, ki so se pripravljeni podati na 'psihoterapevtsko izobraževanje' preko osebne zgodbe psihoanalitičarke, katere življenje je neločljivo povezano tako s svetlo kot temno platjo budimpeškega dogajanja v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja, torej z izjemno ustvarjalno skupino tamkajšnjih psihoanalitikov ter posledicami vse večjega razmaha antisemitizma. Knjiga ni osnovana na navajanju zgodovinskih dejstev, temveč na pronicljivem opisovanju perspektive očividke, ki poleg svoje življenjske zgodbe na razumljiv način predstavi delo zanjo dveh najpomembnejših psihoanalitikov, istočasno pa tudi način, kako je njuna dognanja vključila v svojo vsakdanjo klinično prakso.
Avtorica torej svoje knjige ni napisala z namenom, da bi bralcem podajala znanje na učbeniški način. Želi si, da bi bralci psihoanalizo najprej ponotranjili kot osebni nazor o sebi, drugem, družbi in svetu, saj bo knjiga šele takrat lahko na najboljši možni način služila kot vir novih psihoterapevtskih znanj ter veščin, za kar pa je zgolj teoretski študij psihoanalize vsekakor premalo. Poleg nujno potrebnega poznavanja psihoanalitične teorije je še pomembnejša poglobljena in uspešno opravljena osebna izkušnja ter solidna kilometrina kliničnega dela.« – Zoltan Pap

 

V košarico

judith_dupont.jpg

Judith Dupont (1925) je francoska psihoanalitičarka, prevajalka in urednica, ki se je leta 1938 preselila iz Madžarske v Francijo, tam študirala medicino in leta 1955 diplomirala iz patološke anatomije. Delovala je na različnih področjih; med drugim je poskrbela za prevod in izid knjig madžarskega psihoanalitika Sándorja Ferenczija v francoščini, ob tem pa postala tudi priznana francoska psihoanalitičarka. 

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00