Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zivo-omrezje 1998030318

Živo omrežje

Dr. David Eagleman
Živo omrežje zajema dognanja zadnjega desetletja raziskav človeških možganov
PPC: 26,90 € Vaša cena: 26,90 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617136692
Dr. David Eagleman
Mehka vezava
414
Slovenski
Koda 9789617136692
Oceni
5 5 4 Product

Kaj imata skupnega odtegnitev od drog in zlomljeno srce? Zakaj sovražnik spomina ni čas, temveč drugi spomini? Kako naj se slepa oseba nauči videti z jezikom ali gluha oseba slišati s svojo kožo?  

Živo omrežje; David Eagelman

V knjigi srečamo tako vrhunske izsledke sodobne nevroznanosti, kot tudi anekdote in metafore, zaradi katerih je nevrolog David Eagleman, avtor knjige Prikrito, postal eden najboljših znanstvenikov naše generacije. Živo omrežje zajema dognanja zadnjega desetletja raziskav človeških možganov, predstav­lja tudi nova odkritja iz Eaglemanovega lastnega laboratorija, od sinestezije in sanj pa vse do prenosnih nevrotehnoloških naprav, ki revolucionirajo naše razmišljanje o čutilih.

Zakaj so mnogi v osemdesetih 20. stoletja zmotno mislili, da so strani knjig nekoliko rdečkaste? Zakaj je najboljši lokostrelec na svetu brez rok? Ali bi lahko nekega dne z mislimi upravljali robota, tako kot zdaj upravljamo s prsti na rokah in nogah? Zakaj sanjamo ponoči in kaj ima to opraviti z vrtenjem Zemlje?

Odgovori na ta preštevilna vznemirljiva vprašanja se skrivajo v naših glavah. Najzmogljivejša tehnologija, kar smo jo kdaj odkrili na našem planetu, je namreč dvokilogramski organ, ki ga nosimo v lobanjskem svodu. Vendar ta knjiga ne govori samo o tem, kaj so možgani; marveč o njihovih dejavnostih in zmožnostih. Njihova čarovnija se ne skriva v delih, iz katerih so sestavljeni, temveč v načinu, kako se ti členi nenehno prepletajo v električno, živo tkanino.

V košarico

Dr. David Eagleman (1971) je priznani nevrolog in dandanes eden najbolj aktivnih raziskovalcev delovanja človeških možganov. Na medicinski fakulteti Baylor v Houstonu vodi enega od tamkajšnjih znanstvenih laboratorijev. Njegove raziskave so bile do zdaj objavljene v najbolj prestižnih strokovnih revijah (med drugim tudi Science in Nature). Je avtor več odmevnih knjig, njegova tudi v slovenščino prevedena knjiga Prikrito: neznano življenje človeških možganov pa je prejela številna priznanja za eno najboljših znanstvenih knjig, Živo omrežje: skrivnosti nenehno spreminjajočih se možganov pa je bila nominirana tudi za Pulitzerjevo nagrado na področju najboljših knjig stvarne literature.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00