Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
moj pogled vlasta

Moj pogled

Vlasta Nussdorfer
Knjiga MOJ POGLED je že dvanajsta knjiga avtorice Vlaste Nussdorfer, takoj za avtobiografijo Nekaj vam želim povedati.
PPC: 19,95 € Vaša cena: -7%19,95 €18,55 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Vlasta Nussdorfer
Mehka vezava
145
Slovenski
Koda 9789619616109k
Oceni
5 5 7 Product

Knjiga je zbir  izvirnih kolumen  ki so bile zadnja tri leta objavljene v reviji Vzajemnost in je zelo lična ter vsebinsko bogata knjiga. Vsako razmišljanje popestrijo izjemne uvodne  misli in bogati  citati.

Moj pogled; Vlasta Nussdorfer

Avtorica  razpravlja o številnih temah našega vsakdana; od politik do zdravstva, številnih  vrednot in humanitarnosti, pa vse do "kompasa " sodobnega človeka, ki ga pogosto išče v materializmu in pregrehah, te pa  ga spreminjajo v "smetarski tovornjak". Kako zaživeti v sodobni zmedi časa, se sprašuje avtorica in ob tem ponuja številne izhode.

Gospe Vlaste se spominjam iz časov, ko je bila aktivna v Belem obroču. Zdelo se mi je neverjetno, da do takrat ni nikomur iz državnih organov padlo na pamet, da bi ustanovil kaj podobnega. Že takrat se mi je zdela izjemna ženska, saj sem poznala zgodbe nekaterih žensk, ki so našle svojo lučko v tunelu prav s pomočjo Belega obroča.

Seveda sem opazila tudi njeno izjemno urejenost-ne glede na to, kje je bila fotografirana, vedno je bila kot iz škatlice.

Potem pa sem jo nekoč spoznala v živo. Kakšna toplina, kako prijazna, dostopna, odprta gospa! Navdušila me je s svojimi hudomušnimi opazkami, živim pogledom in vedno pozitivnim izrazom na obrazu.

Leta so minila, ko so se najine poti znova prekrižale. Preko skupne prijateljice Karmen smo se tu in tam srečale, enkrat skupaj lovile lopova, ki je okradel nekaj deset lahkovernih žensk, drugič samo popile kavico ali čaj. Vedno, ampak res vedno je imela pripravljeno darilce zame, lično zavito, malenkost, ampak tako lepo, tako pozorno. Človek se ob gospe Vlasti počuti videnega, vrednega.

Potem pa se je porodila ideja, da bi izšla knjiga njenih razmišljanj, ki jih je zapisovala v obliki kolumen. Ker sem kolumne poznala in vedela, da ima prav vsaka v sebi neko idejo, neko misel, ki je lahko izhodišče za osebni razmislek vsakogar, sem se ponudila, da zberem ekipo sodelavk in te ideje pošljemo v svet.

Tu je Moj pogled. Pogled, ki je lahko in je včasih tudi moj, tvoj, njegov… Včasih pa tudi ne. Takrat se pokaže širina bralke, bralca. Knjigo v jezi odložiš, ali pa si rečeš »zanimivo« ter pustiš, da občutki oblikujejo novo spoznanje. Ki je širše in globlje. To je tista prava rast človeka, iz katere se rojevajo najboljše stvari.

V košarico

vlasta_n.jpg

Vlasta Nussdorfer je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, kar ji je odprlo pot med pripravnike. Na tožilstvu je v 35 letih prehodila pot od pripravnice do namestnice temeljnega javnega tožilca okrožne in višje državne tožilke, vse do vrhovne državne tožilke. Bila je tudi vodja oddelka za mladoletniško, družinsko in spolno kriminaliteto. Šest let je predsedovala Društvu državnih tožilcev Slovenije, ki mu je predstavila pobudo za ustanovitev Belega obroča Slovenije, društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Ustanovljeno je bilo decembra 2003, po vzoru
avstrijskega Weisser Ringa. Predsedovala mu je do prevzema funkcije varuhinje človekovih pravic, ki jo je opravljala šest let (2013-2019). V letu 2019 je postala pro bono svetovalka predsednika republike Boruta Pahorja; za področja človekovih pravic, socialne politike in humanitarnosti.
Delo je zaključila 22. 12. 2022. Kar trinajstkrat je bila izbrana med 10 najvplivnejših pravnikov v Sloveniji, dvakrat je bila nominirana za Janino Slovenko leta. Napisala je 11 knjig, prejela pa je
tudi nagrado Mesta Ljubljane.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00