Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Tadej Pretner
Čeprav imajo dragi in okrasni kamni danes za večino le okrasno vrednost, pa so jim tradicionalno pripisovali različne magične moči, do katerih je imel človek prek njih dostop.
PPC: 34,00 € Vaša cena: -7%34,00 €31,62 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Tadej Pretner
Trda vezava
448
Slovenski
Koda 9789617129595K
Oceni
4.64706 5 17 Product

V daljni preteklosti so se ljudje zavedali medsebojne povezanosti, stalne interakcije z naravo in vsemi njenimi elementi, zato se jim je zdelo samo po sebi umevno, da lahko na to, kaj se jim bo v življenju dogajalo, vplivajo tudi s kamni; govorili so o magijskem vplivu kamnov. 

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov; Tadej Pretner

Vsebina knjige je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar, poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

»Med dušo in kamnom obstaja tesno razmerje. Kamen in človek predstavljata dvojno gibanje, navzgor in navzdol. Človek se rodi od Boga in se vrača k Bogu. Surovi kamen pride z neba, ko se spremeni, se dvigne v nebo.«

- Iz Chevalier-Gheerbrantovega Slovarja simbolov

Čeprav imajo dragi in okrasni kamni danes za večino le okrasno vrednost, pa so jim tradicionalno pripisovali različne magične moči, do katerih je imel človek prek njih dostop. Te moči so zaobjemale tako zaščito pred uroki kot sposobnost zdravljenja in iniciranja plemenitih lastnosti, po drugi strani pa je bila zelo prisotna tudi vera, da lahko tistemu, ki ima do njih nepravilen odnos, prinesejo nesrečo. Verjeli so, da se med kamnom in človekom, ki ga nosi, vzpostavi čvrsta vez duše z močjo kamna, zato se moč kamna vedno odziva na tisto, kar je v človeku.

Kamni so nekakšni kondenzatorji in ojačevalniki energije. V odvisnosti od energijskega elementa ali kombinacije elementov, ki v posameznem kamnu prevladujejo, gre lahko predvsem za univerzalno energijo eterične ravni, lahko za energije višjih dimenzij, lahko za kombinacijo enih in drugih, večina kamnov pa nam olajša tudi aktivacijo torzijskega polja in s tem energijski dostop do nemanifestiranih realnosti.

Pri kamnih, ki jih uporabljamo ali nosimo redno, je zelo pomemben pravilen izbor, kajti ljudje smo si različni, zato je razumljivo, da na nas različno delujejo tudi kamni. Dejstvo je, da nekateri posamezniki na energijo nekega kamna burno odreagirajo in ga čutijo zelo intenzivno, drugi pa takrat, ko vzamejo isti kamen v roko, ne čutijo nič posebnega in jih pritegne ali »pretrese« nek povsem dug kamen.

V kontekstu te knjige nas zanimajo kamni predvsem v smislu izboljšanja zdravja, kvalitete življenja in duhovne rasti.

V košarico

Primer opisa zdravilnega kamna:

  • 128. NEBULA
  • Anortoklast + ribekit +aegrin + kremen
  • Pogoste primesi: Akmit, arfvedsonit, Mg,Al,Ti,Zr,Mn,V,K,Ce,Ca
  • Trdota: 5,5-6,5
  • Gostota: 3,1-3,4 g/cm3
  • Element: Eter-zemlja

Nebula je alkalna vulkanska natrijeva kamnina, sestavljena iz štirih mineralov – kremena, anortoklasa, ribekita in aegirina, odkrita leta 1994 v ZDA. V črni osnovi prevladujeta anortoklas in kremen, v zelenih otočkih pa vlaknati ribekit in drobnozrnati aegirin. Brusijo jo kabošonsko.
Izvor imena: Beseda nebula se sicer nanaša na “oblak prahu ali plina, vrinjen v drug prostor” in asociira na videz te kamnine, ki je polna zelenih otočkov na črni osnovi.
Nahajališča: Kolikor mi je znano, je edino nahajališče te kamnine v ZDA.
Možnosti zamenjave: Podoben ji je kambaba jaspis.
Ponaredki: Te kamnine sicer zaenkrat ne ponarejajo, dejstvo pa je, da pod imenom nebula pogostokrat namerno prodajajo kambaba jaspis.
Tradicionalna uporaba: Gre za kamnino, odkrito pred kratkim, zato ni znana.
Uporaba danes: Simbolizira prvinsko ustvarjalno silo vesolja in njene ciklične ritme, vključno z večkratnimi inkarnacijami, zato velja za talisman osebne transformacije. V njej se odražajo energijske kvalitete njenih mineralov, iz katerih sestoji, ki imajo v grobem naslednje funkcije:

  • anortoklas: daje sposobnost izkoristka osebnostnega potenciala, intuicijo in nam pomaga prepoznati iluzije;
  • ribekit: poglablja procese percepcije, nam daje noto entuziazma in duhovno rafiniranost;
  • aegirin: povezuje nas z zemljo, da občutek trdnih temeljev, krepi in čisti eterično telo in stimulira dvig energije po hrbtenici navzgor;
  • kremen: intenzivira energijske procese ostalih treh mineralov.

Nebula je torej povezana z nižjimi in višjimi spektri energij, kar omogoča stabilno duhovno rast in preobrazbo, izven okvirov različnih arhetipskih okolij. Zelene otočke v nebuli nekateri imenujejo kozmična okna, ki jim v meditaciji predstavljajo katalizator do stika z višjimi dimenzijami. Na višjih ravneh nas povezuje s prvobitno energijo kreacije, ki ji Kitajci pravijo juan chi in uglašuje z njeno kreativno silo. To se potem odraža v širši percepciji, nekonvencionalnih idejah, kreativnosti, ta energija pa vpliva tudi na energijsko osvežitev vijačnic DNKja, kar se odraža v celicah in tkivu.

Na fizični ravni krepi vitalnost, ledvice, prvinsko energijo jing, zemeljska energija pa krepi regeneracijske procese in nas na nezavedni ravni usmerja na cilje, ki prinašajo ekspanzijo. Nebula je zelo pomemben kamen za inkarnacijo svetlobnega telesa v sistem, najboljše rezultate pa daje, kadar ga uporabljamo sistematično v kombinaciji z drugimi kamni – lahko po ključu dela na čakrah, pri katerem za vsako čakro uporabljamo kamen, ki jo aktivira, skupaj z nebulo. Kdor pa pozna osnove kitajske medicine, jo lahko z drugimi kamni kombinira tudi po ključu vplivnega kroga organov in energijskih elementov ali na kak podoben način.

V košarico

tadej_pretner.jpg

Tadej Pretner, rojen leta 1960 v Ljubljani, je avtor enajstih knjig iz področja ezoterike, v Ljubljani pa vodi Šolo osebne rasti. Pred tem je 10 let deloval kot predavatelj na Šoli za bioterapevte in bil v sklopu programa izobraževanja zdravilcev na Gospodarski zbornici Slovenije član izpitne komisije za bioterapijo.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00