Ljubezenske pesmi Boga

ljubezenske-pesmi-boga
4.5 5 4 Product
Redna cena: 22,00 € Vaša cena: 22,00 €
Dvanajst svetlih glasov vzhoda in zahoda
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Daniel Ladinsky
Mehka vezava
400
Slovenski
Neli Filipić, Miran Mehora

V tej navdihujoči knjigi je predstavljenih dvanajst brezčasnih duhovnih pesnic in pesnikov, šest z vzhoda, šest z zahoda. Čudovito zbirko je sestavil Daniel Ladinsky, ki je najbolj poznan po prepesnitvah velikega sufijskega pesnika Hafisa.

Ljubezenske pesmi Boga; Daniel Ladinsky

V vseh duhovnih tradicijah obstaja prepričanje, da nekateri mistiki ter svetnice in svetniki prejmejo Božji dar, s katerim postanejo poetični posredniki »ljubezenskih pesmi Boga« V tej navdihujoči knjigi je predstavljenih dvanajst brezčasnih duhovnih pesnic in pesnikov, šest z vzhoda, šest z zahoda. Čudovito zbirko je sestavil Daniel Ladinsky, ki je najbolj poznan po prepesnitvah velikega sufijskega pesnika Hafisa.

Zbirko sestavljajo pesmi naslednjih avtorjev: Rumi, Frančišek Asiški, Hafis, Terezija Avilska, Mojster Eckhart, Tukaram, Rabia, Katarina Sienska, Mira, Tomaž Akvinski, Janez od Križa, Kabir.

»Bog je ljubezen in ljubezen je Bog, zato so pesmi Bogu in ljudem lahko samo ljubezenske. Srečna sem, da so končno dosegljive tudi v slovenščini – v jeziku moje duše. Najlepše darilo osebi, ki jo globoko ljubite. A darujte knjigo najprej samim sebi!«  – Manca Košir


Gre za obsežno zbirko, v kateri je urednik Ladinsky združil najpomembnejše mistične pesnice in pesnike ter svetnice in svetnike Vzhoda in Zahoda. Z izborom pesmi in kratkim življenjepisom se predstavljajo: Hafis, Frančišek Asiški, Rumi, Tomaž Akvinski, Janez od Križa, Katarina Sienska, Kabir, Mira, Terezija Avilska, Rabia, Mojster Eckhart in Tukaram. To so izjemni posamezniki, ki so dosegli najvišjo stopnjo duhovnega, saj so se zlili z Bogom in postali nosilci njegovega glasu, ta pa se je utelesil v njihovi brezčasni poeziji, polni modrosti, ljubezni, topline pa tudi humorja. Poezija, ki hrani in osvobaja!

Kristina Sluga, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

-20%23,90 €19,12 € Tolmuni nežnosti
Romana Ercegović in Simona Čudovan
-20%19,00 €15,20 € Obrazi ljubezni
Katja Premrl
19,80 € Hafis - zapleši z menoj
Hafis Šems ed-Din Muhamed
12,00 € Iz trebuha in neba
Manca Košir
-70%20,00 €6,00 € Gola
Patricija Vičič
24,99 € Objem milosti
Katerina Vidner Ferkov
15,00 € Travne bilke
Walt Whitman
Rezultati 1 - 12 od 12
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si