ljubezenske-pesmi-boga

Ljubezenske pesmi Boga

Daniel Ladinsky
Dvanajst svetlih glasov vzhoda in zahoda
PPC: 22,00 € Vaša cena: 22,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Daniel Ladinsky
Mehka vezava
400
Slovenski
Neli Filipić, Miran Mehora
Koda 9789619254172K
Oceni
4.5 5 4 Product

V tej navdihujoči knjigi je predstavljenih dvanajst brezčasnih duhovnih pesnic in pesnikov, šest z vzhoda, šest z zahoda. Čudovito zbirko je sestavil Daniel Ladinsky, ki je najbolj poznan po prepesnitvah velikega sufijskega pesnika Hafisa.

Ljubezenske pesmi Boga; Daniel Ladinsky

V vseh duhovnih tradicijah obstaja prepričanje, da nekateri mistiki ter svetnice in svetniki prejmejo Božji dar, s katerim postanejo poetični posredniki »ljubezenskih pesmi Boga« V tej navdihujoči knjigi je predstavljenih dvanajst brezčasnih duhovnih pesnic in pesnikov, šest z vzhoda, šest z zahoda. Čudovito zbirko je sestavil Daniel Ladinsky, ki je najbolj poznan po prepesnitvah velikega sufijskega pesnika Hafisa.

Zbirko sestavljajo pesmi naslednjih avtorjev: Rumi, Frančišek Asiški, Hafis, Terezija Avilska, Mojster Eckhart, Tukaram, Rabia, Katarina Sienska, Mira, Tomaž Akvinski, Janez od Križa, Kabir.

»Bog je ljubezen in ljubezen je Bog, zato so pesmi Bogu in ljudem lahko samo ljubezenske. Srečna sem, da so končno dosegljive tudi v slovenščini – v jeziku moje duše. Najlepše darilo osebi, ki jo globoko ljubite. A darujte knjigo najprej samim sebi!«  – Manca Košir


Gre za obsežno zbirko, v kateri je urednik Ladinsky združil najpomembnejše mistične pesnice in pesnike ter svetnice in svetnike Vzhoda in Zahoda. Z izborom pesmi in kratkim življenjepisom se predstavljajo: Hafis, Frančišek Asiški, Rumi, Tomaž Akvinski, Janez od Križa, Katarina Sienska, Kabir, Mira, Terezija Avilska, Rabia, Mojster Eckhart in Tukaram. To so izjemni posamezniki, ki so dosegli najvišjo stopnjo duhovnega, saj so se zlili z Bogom in postali nosilci njegovega glasu, ta pa se je utelesil v njihovi brezčasni poeziji, polni modrosti, ljubezni, topline pa tudi humorja. Poezija, ki hrani in osvobaja!

Kristina Sluga, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si