fbpx

Izvori

izvori-umco
5 5 1 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 24,90 €
Kako je naš planet oblikoval človeško zgodovino
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Lewis Dartnell
Mehka vezava
410
Slovenski
Anja Radaljac

Od kultiviranja prvih pridelkov do ustanavljanja sodobnih držav, nam knjiga Izvori razkriva izjemen učinek Zemlje na oblikovanje človekove civilizacije vse do današnjih dni.

Izvori; Lewis Dartnell

Lewis Dartnell nam s knjigo Izvori nazorno in pregledno izpisuje zgodbo o naših začetkih, o tem, s čim je razpolagal človek, ko je začel graditi svojo civilizacijo, pa naj bo to železova ruda ali pa izvori pitne vode. S tem pristopom na unikaten način povezuje znanost in zgodovino, z njim pa njen potek vidimo kot širok nabor povezav, ki so (bili) podlaga za sodobni svet, ob tem pa nam avtor podaja tudi orodje, kako reševati izzive prihodnosti. Od kultiviranja prvih poljščin do ustanavljanja modernih držav, nam knjiga Izvori pokaže mogočen vpliv planeta Zemlje na človeško civilizacijo, s čimer je enkratna sintetična študija o vplivanju okolja na človeka in njegov razvoj.

Ko govorimo o človeški zgodovini, se običajno osredotočamo na ključne voditelje, množične selitve in odločilne vojaške spopade. Vendar se pod vsem tem pretaka globlje vprašanje: kako je naš planet, s tem, kakršen je in iz česa je, določil potek razvoja človeške civilizacije? Kako nas je Zemlja naredila v dobesednem pomenu?

Kot živa vrsta smo se oblikovali glede na okolje, ki nas je obdajalo. Geološke sile so bile gonilo naše evolucije v Vzhodni Afriki; gorska pokrajina je bila pomemben razlog za oblikovanje demokracije v Grčiji; današnje volilno telo in njegovo obnašanje v Ameriki korenini v zakonitostih antičnega morja. Zgodba človeka je tudi povest teh naravnih sil, od tektonskih plošč in klimatskih sprememb do zračnega in oceanskega kroženja. To je proces, ki še ni končan, saj tudi sile narave nenehno prinašajo kaj novega in vplivajo na naš način življenja.

»Navdušujoč in briljanten zgodovinski pregled ne samo razvoja naše vrste, temveč tudi sveta nasploh.«
– Peter Frankopan, avtor knjige Svilne ceste

»Izvori so povsem primerljivi s Sapiensom Yuvala Noaha Hararija. Vznemirljivo delo o Veliki zgodovini.«
– Sunday Times

Lewis Dartnell je po študiju biologije na Univerzi v Oxfordu ter doktorskem študiju astrobiologije in filozofije na Univerzitetnem kolidžu v Londonu postal profesor komunikacije znanosti na londonski Univerzi v Westminstru in eden najbolj aktivnih angleških popularizatorjev znanosti. Do sedaj je za svoje delo prejel več nagrad na področju znanstvenega pisanja (med drugim piše za časopis Guardian in revijo New Scientist), poleg tega pa je aktiven tudi pri znanstvenih televizijskih serijah na BBC in drugod. Je avtor več knjig, pred njegovo najnovejšo knjigi Izvori pa je bilo njegovo najopaznejše delo knjiga Znanje: kako obnoviti naš svet iz nič (The Knowledge: How to Rebuild Our World from Scratch).

Morda bi vas zanimalo še

26,50 € Iznajdba narave
Andrea Wulf
26,90 € Plan B
Boštjan Videmšek
-20%24,90 €19,92 € Govorica najvišjih gora
Nataša Pergar
22,40 € Poti
Robyn Davidson
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si