fbpx

Popolni ribič

popolni_ribic
5 5 4 Product
Redna cena: 30,00 € Vaša cena: 30,00 €
Učite se miru
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Izaak Walton
Mehka vezava
178
Slovenski

BREZPLAČNA POŠTNINA!

Poleg zanimivih opisov ribolova je knjiga tudi literarni dragulj, ki jo velja prebrati.

Popolni ribič; Izaak Walton

Najslavnejša knjiga s področja športa, The Compleat Angler Izaaka Waltona, zavzema v angleškem jeziku po razširjenosti in številu ponatisov drugo mesto, takoj za Biblijo kralja Jakoba (King James Bible). Vse od svoje prve izdaje leta 1653 je neverjetno priljubljena. Stoletja že povezuje generacije, sega preko meja oceanov in kultur, prevedena je že v vse glavne svetovne jezike in je od leta 1653 nenehno v tisku.

The Compleat Angler je prvič zagledal luč sveta leta 1653, toda Walton je naslednjega četrt stoletja svoje prvotno delo nenehno dopolnjeval, izpopolnjeval ter mu dodajal verze, opise in podatke. Knjiga je bila za njegovega življenja ponatisnjena še štirikrat. Četrta in peta izdaja segata v leti 1668 oz. 1676. Do zadnje, pete, je iz prvotnih trinajst poglavij nastalo enaindvajset, drugi del pa je prispeval njegov prijatelj in ribiški brat Charles Cotton, ki je nadaljeval v vlogi lovca in dopolnil navodila za muharjenje in izdelavo umetnih muh.

Zaradi svojega silnega navdušenja za ribolov je Walton razvil nadvse ostro oko naravoslovca, še posebej bogato pa je bilo njegovo poznavanje sladkovodnih rib. V knjigi je predstavil dolgo vrsto izsledkov lastnega opazovanja narave, predvsem življenjskega okolja, parjenja, razmnoževanja ter lovljenja rib. Lastna opažanja pa je primerjal še s preverjenimi podatki poznanih avtorjev in naravoslovcev.

Kot strasten bralec in ljubitelj ter odličen poznavalec literature je Walton v svojem delu dosegel prefinjeno ravnovesje med naravoslovjem in praktičnim, preprostim in vsakdanjim poučevanjem, zaradi uspešnega zlitja religioznih, moralnih in filozofskih razmišljanj pa je The Compleat Angler priljubljen pri izredno širokih množicah bralcev iz vseh družbenih slojev. Napotke za ribolov je prepletel s pesmimi, ilustracijami, recepti, anekdotami in zgodbami, ki jih je povzemal iz del sodobnih angleških in antičnih grških in rimskih piscev in sodobnih ter antičnih naravoslovcev, iz svojih pogovorov s prijatelji in znanci.

To, kar povzdiguje Popolnega ribiča visoko nad priročnik za ribolov ali opis prijetnih izletov v naravo, je Waltonovo globoko razumevanje narave in še posebej ekosistemov, ki so bistvenega pomena za ribolov. V svoji osveščenosti okolja je bil stoletja pred svojim časom.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
28,90 € JAZ. TINA., biografski roman
Tina Maze, Vito Divac
24,90 € Umetnikova pot
Julia Cameron
Rezultati 1 - 7 od 7
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si