fbpx

Življenje in kako ga preživeti

Življenje in kako ga preživeti
5 5 1 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 23,90 €
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

John Cleese in Robin Skynner
Mehka vezava
Slovenski

Po neverjetnem svetovnem uspehu knjige Družine in kako v njih preživeti John Cleese in Robin Skynner tematiko raziskujeta še v eni inovativni in provokativni knjigi; tokrat se posvečata vprašanju, kaj v resnici pomeni zdravo vedenje na številnih področjih življenja. Svoja spoznanja bogatita z izsledki najnovejših raziskav s tako različnih področij, kot so poslovne študije, ekonomija, religija, psihiatrija, družboslovje in politika. Napisana v enako preprostem, živahnem in zabavnem slogu kot Družine in kako v njih preživeti. Pričujoča knjiga bralce popelje iz družinskega kroga, k odnosom in skupinskim interakcijam v življenju "tam zunaj".

Avtorja začneta s predstavitvijo najnovejših dognanj o značilnostih izjemno zdravih družin in posameznikov v primerjavi z običajnimi in manj urejenimi družinami; nato nam prikažeta organizacije zunaj družinskega okolja, denimo podjetja, šole in bolnišnice ipd.; sledijo družbe in kulture – so nekatere bolj zdrave od drugih? Je denimo ameriški način boljši od japonskega? Za konec pa si ogledata še vrednostne sisteme in religijo.

Praktična usmerjenost knjige bralcem ponudi "zemljevid", ki jih lahko vodi skozi njihovo vsakodnevno življenje in jim pomaga ohraniti individualnost pri sodelovanju v skupnih prizadevanjih (pa naj gre za družino, prijatelje, delo, prosti čas oziroma delovanje v skupnosti) ali pri razumevanju in upravljanju organizacij.

Knjiga raziskuje tudi naravo človekove tekmovalnosti in njegovega športnega duha, osvetli povezavo med humorjem in zdravje. Ponuja nam nov razgled na naši poti iskanja bolj zdravega in izpopolnjujočega življenja.

ROBIN SKYNNER je študiral medicino na University College Hospital v Londonu. Bil je eden izmed pionirjev skupinske in družinske terapije ter eden izmed ustanoviteljev londonskih inštitutov za skupinsko analizo- Institute of Group Analysis in inštituta za družinsko terapijo- Institute of Family Therapy. Ideje, ki so jih strokovnjaki razvili na teh inštitutih, je uporabljal v številnih situacijah v podjetjih, šolah, bolnišnicah in ustanovah socialnega varstva in duhovniških ustanovah. Poleg knjige

Družine in kako v njih preživeti je napisal še: One Flesh: Separate Persons; Principles of Family and Marital Psychotherapy, Explorations with Families: Group Analysis and Family Therapy ter Institutes and How to Survive Them: Mental Health Training and Consultation

JOHN CLEESE se je rodil leta 1939 v angleškem kraju Westen-super-Mare. Študiral je naravoslovje na univerziClifton College Sports Academy. Dve leti je delal kot učitelj. Zatem je študiral pravo na Cambridgeu, nato pa je postal vsestranski filmski ustvarjalec, igralec, komik, scenarist in producent. Največji uspeh je dosegel z večkrat nagrajenim filmom Riba po imenu Vanda (A fish Called Wanda 1988), kjer je bil igralec, pisec in producent ter televizijsko nadaljevanko Monty Pynton's Flying Circus.

 

KNJIŽNA USPEŠNICA, KI LJUDEM SPREMINJA ŽIVLJENJA

 

"Knjigi uspe doseči to, kar si je zastavila - običajnim ljudem v vsakdanjem jeziku razložiti, kako delujejo odnosi."

SUN

 

"Preprosta, prizemljena knjiga za tiste, ki imajo težave s svojo družino ali odnosi."

SCOTSMAN

 

"Nenavadna, zahtevna, potencialno boleča, toda pogosto smešna."

IDEAL HOME

 

"Čeprav je namenjena laikom, naj ne bo nobenemu strokovnjaku pod častjo prebrati to originalno napisano delo, ki kompleksne teoretične in klinične koncepte predstavlja na razumljiv in lahkotno prebavljiv način."

BRITISH JOURNAL OF PSYCHIATRY

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 2 od 2
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si