fbpx

Teorija in praksa realitetne terapije

teorija-in-praksa-rt-195x300
4.83333 5 6 Product
Redna cena: 25,00 € Vaša cena: 25,00 €
Kako se realitetna terapija kaže v praksi
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Leon Lojk, Bosiljka Boba Lojk
Trda vezava
198
Slovenski

Razen v Znanstveni utemeljenosti realitetne terapije, ki jo je Leon Lojk napisal ob izidu prevodov Glasserjeve knjige Realitetna terapija v praksi v slovenščino in hrvaščino, realitetna terapija zares nikoli ni bila predstavljena v širšem teoretičnem kontekstu.

Teorija in praksa realitetne terapije; Leon Lojk, Bosiljka Boba Lojk

Razen poglabljanja razumevanja celostnega vedenja oz. razumevanja organizma kot operativno zaprtega, samoregulirajočega sistema in tudi razumevanja osebnosti, odnosa posameznika in okolja, razumevanja pojma odnos v luči teorije izbire, prepričanja o funkcioniranju vedenja, ki so v osnovi naših dejanj ter razumevanja duševnega zdravja, knjiga Teorija in praksa realitetne terapije Leona in Bobe Lojk ponuja tudi predstavitev realitetne terapije v povezavi z drugimi psihoterapevtskimi pristopi skozi nekatere podobnosti in razlike med njimi. Na podoben način predstavljena je  tudi skupinska realitetna terapija.

Ko gre za teorijo prakse realitetne terapije, je bila do zdaj v literaturi dostopna le strukturirana (proceduralna) realitetna terapija. Glasser jo je poimenoval stara realitetna terapija in se zavzel za terapijo s teorije izbire, ki jo je poimenoval nova realitetna terapija. Gre v bistvu za izviren pristop terapevta, ki sam živi v skladu s prepričanji teorije izbire, kar zahteva globoke spremembe razumevanja človeškega vedenja.

V literaturi doslej ni bilo moč najti, kako poteka proces nove realitetne terapije z izjemo praktične predstavitve dela s klienti samega avtorja. Ker smo jo začeli prakticirati prav v našem prostoru, je na teh straneh prvič predstavljena teorije prakse nove realitetne terapije skozi formulacijo, odnos terapevta in klienta ter teorijo spremembe v realitetni terapiji. Kako se realitetna terapija kaže v praksi, je razvidno iz praktičnih primerih dela s klienti. Ponujeno čtivo je zagotovo dobrodošlo udeležencem edukacije iz realitetne terapije in tudi realitetnim terapevtom, praktikom kot tudi tistim, ki želijo izvedeti več o tem pristopu.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

27,90 € Teorija izbire
dr. William Glasser
18,00 € Realitetna terapija v praksi
dr. William Glasser
19,90 € Najti se in ostati skupaj
dr. William Glasser in Carleen Glasser
27,90 € Teorija nadzora
dr. William Glasser
-20%75,70 €60,56 € Komplet William Glasser
dr. William Glasser
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si