fbpx

Kaj si drugi mislijo o tebi, ni tvoj problem

kaj_si_drugi_mislijo_o_tebi
3.92308 5 13 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 24,90 €
Smo lahko srečni, ne glede na okoliščine?
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Ičiro Kišimi in Fumitake Koga
Mehka vezava
248
Slovenski

Kako se osvoboditi, spremeniti življenje in doseči srečo.

Kaj si drugi mislijo o tebi, ni tvoj problem; Ičiro Kišimi in Fumitake Koga

Knjiga nam na razumljiv način pokaže, kje tičijo vzroki, da se vse prevečkrat ujamemo v začaran krog naših negativnih pričakovanj, negotovosti in ovir, ki nam preprečujejo, da bi zares napredovali. Pokaže nam, kako vzeti usodo v svoje roke: pogoj za srečo je hrabrost, za ljubezen in skupnost potrebujemo individualnost, vir sprememb pa bo svež, neobremenjen pogled na življenje.

»Na obrobju tisoč let starega mesta je živel filozof, ki je učil, da je svet preprost in da je sreča dosegljiva vsakomur. Nekega dne ga je obiskal mlad mož, nezadovoljen z življenjem. Mladeniču se je svet zdel kaotičen kup nasprotij in kakršno koli omenjanje sreče je bilo v njegovih očeh popolnoma absurdno.« Tako je zapisano v uvodu v dialog med filozofom in njegovim učencem, ki nas popelje skozi temelje individualne psihologije, kot jo je utemeljil Alfred Adler (1870 – 1937).

Pogovor med filozofom in mladeničem, ki je v marsičem podoben postopku terapevtskega svetovanja, nam tako poda prepričljive odgovore na vprašanja:

• Zakaj je treba zbrati pogum in se sprijazniti z dejstvom, da naša ravnanja niso vedno vsem všeč?
• Smo lahko srečni, ne glede na okoliščine?
• Je potek naše življenjske poti v naših rokah?
• Nas naša preteklost res omejuje ali teh omejitev ni in si jih v resnici lahko postavljamo sami, z našim stremljenjem po ciljih, ki so pred nami?

Opomba avtorjev:

Sigmund Freud, Carl Jung in Alfred Adler so trije velikani sveta psihologije. Knjiga, ki je pred vami, predstavlja bistvo Adlerjevih filozofskih in psiholoških idej ter naukov, podanih v obliki pripovednega dialoga med filozofom in mladeničem. Adlerjanska psihologija v Evropi in Združenih državah Amerike uživa široko podporo ter ponuja preproste in neposredne odgovore na večno filozofsko vprašanje: Kako smo lahko srečni? Prav mogoče je, da boste ključ do sreče našli v Adlerjevih naukih. Pozor, branje te knjige vam lahko spremeni življenje! Zdaj pa skupaj z mladim možem stopimo skozi »vrata«.

V košarico

Ičiro Kišimi se je leta 1956 rodil v Kjotu, kjer živi še danes. Že vse od svojih srednješolskih dni si je želel postati filozof. Od leta 1989 je ob študiju klasične zahodne filozofije podrobno raziskoval tudi adlerjansko psihologijo. O slednji piše in predava, kot certificiran psihoterapevt in svetovalec Japonskega združenja za adlerjansko psihologijo pa se posveča tudi svetovanju mladini na psihiatričnih klinikah. V japonščino je prevedel izbrana dela Alfreda Adlerja – Znanost življenja in Problemi nevroze –, sam pa je avtor knjige Uvod v adlerjansko psihologijo ter mnogih drugih.
Fumitake Koga, nagrajeni poklicni pisatelj in avtor, je bil rojen leta 1973. Izdal je številne
knjižne uspešnice s področja posla in splošne stvarne literature. Z adlerjansko psihologijo se je srečal v svojih poznih dvajsetih, pri čemer so ga njene ideje, ki so nasprotovale marsikateri konvencionalni modrosti, povsem navdušile. Kmalu zatem je Koga večkrat obiskal filozofa Ičira Kišimija v Kjotu in pri njem zbral bistvene nauke adlerjanske psihologije, vse skupaj pa je zapisal v klasični obliki dialoga, metode grške filozofije, ki jo uporablja pričujoča knjiga.

Morda bi vas zanimalo še

21,00 € Čustveni vampirji
Albert Bernstein
19,90 € Ne stopajte več po prstih
Paul T. Mason, MS in Randi Kreger
18,90 € Osebnostni plus
Florence Littauer
24,70 € Bodi najprej človek
dr. Robert Ličen
20,80 € Čar samozavesti
Susan Jeffers
Rezultati 1 - 8 od 9
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si