fbpx

Dve ciklami ali Na svetu je dovolj prostora za vse

dve_ciklami
5 5 2 Product
Redna cena: 19,00 € Vaša cena: 19,00 €
poučna pravljica, ki bo uspavala najmlajše, učila majhne in dala misliti velikim.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Benka Pulko
Trda vezava
21
Slovenski

Benka Pulko; Dve ciklami ali Na svetu je dovolj prostora za vse

Literatura za tiste, ki želite svoje mladičke vzgojiti v tolerantne pozitivce.

Zgodba o dveh ciklamah je poučna pravljica, ki bo uspavala najmlajše, učila majhne in dala misliti velikim.

Prva otroška knjiga izpod Benkinega peresa. Iskrivim tekstom se je pridružila Urška Stropnik Šonc, ki je slikanico igrivo ilustrirala. Poučna slikanica za tiste, ki že berejo, in za tiste, ki še ne. 

Zgodba govori o dveh ciklamah. Kljub življenju na isti okenski polici se ciklami nista zbližali in postali prijateljici. Pogovarjali sta se le takrat, ko sta obrekovali druge in bili neprijazni do vseh, ki so želeli postati njuni prijatelji. Za ciklami se začne drugačno življenje ob prihodu smetarja, ki ju je potegnil iz smeti, ko ju je gospa zavrgla in ju podaril ženi. Ciklami ugotovita, da je svet velik, zanimiv in prijazen. Na njem je dovolj prostora, le spoštovati se moramo med seboj, za to pa je potrebna tudi dobra volja.

 

 

 O AVTORICI:

 

Rodila se je 15.5.1967 na Ptuju. Po poklicu je diplomirana biologinja, medicinska sestra in maserka. 19. junija 1997 se je odpravila z motorjem okoli sveta. Vrnila se je 10. decembra 2002. V 2000 dneh je prevozila 180.016 kilometrov ter se vpisala v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov z naslednjimi dosežki:

  • najdaljše žensko potovanje z motorjem glede na čas potovanja;
  • najdaljše žensko potovanje z motorjem glede na prevoženo razdaljo;
  • prvo neprekinjeno samostojno potovanje z motorjem po vseh sedmih celinah sveta;
  • prvo samostojno vožnjo ženske po Saudovi Arabiji.

Leta 2003 je izdala svojo prvo knjigo, monografijo Po Zemlji okoli Sonca. Knjiga je na knjižnem sejmu v Ljubljani prejela nagradi veliki in mali krilati lev, za najboljšo skupno izvedbo knjige ter za najboljšo reprodukcijo. Leta 2007 je izdala avtobiografijo Pocestnica, ki je postala knjižna uspešnica, Javni zavod za kulturo republike Slovenije pa jo je razglasil za najboljšo samozaložniško knjigo 2007. Isto leto je izdala tudi dvojezični umetniški katalog svojega dosedanjega ustvarjalnega dela s področja fotografije, Obrazi sveta - Faces of the World. Leta 2009 je izšla njena prva otroška knjiga, Dve ciklami ali Na svetu je dovolj prostora za vse, ki je dobila mednarodno nagrado Shwanenstadt 2009.

Je ustanoviteljica človekoljubne fundacije za pomoč pri izobraževanju otrok po svetu Verjemi vase in osvoji svet ter je avtorica številnih samostojnih fotografskih razstav doma in v tujini. Je idejna mama Stenske knjige in Kazalk igralk. Poklicno se ukvarja z motivacijskimi predavanji, veliko nastopa ter še vedno potuje, piše in prevaja.

Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si