Moški, ki sovražijo ženske in ženske, ki jih ljubijo

Moški, ki sovražijo ženske in ženske, ki jih ljubijo
5 5 3 Product
Redna cena: 20,82 € Vaša cena: 19,00 €

Specifikacija

Susan Forward, Joan Torres
Trda vezava
309
Slovenski

Ko ljubezen boli in ne veste, zakaj

Knjigo je napisala avtorica uspešnic kot sta Strupeni starši in Čustveno izsiljevanje.

V tem odličnem vodniku za samopomoč nam dr. Susan Forward približa zgodbe in glasove moških in žensk, ujetih v negativne odnose, da bi vam pomagala razumeti partnerjevo destruktivno obnašanje in vlogo, ki jo pri tem igrate. Pokaže kako prekiniti vzorec, pozdraviti bolečino, ponovno pridobiti samospoštovanje in na novo zgraditi odnos ali zbrati pogum in vzljubiti resnično ljubečega moškega.

"OBVEZNO ČTIVO ZA ŽENSKE, KI SO V ODNOSU Z JEZNIM, ZASTRAŠUJOČIM IN KONTROLIRAJOČIM MOŠKIM." Dr. Howard Halpern

/Dr. Susan Forward in Joan Torres/

 

MOŠKI, KI SOVRAŽIJO ŽENSKE IN ŽENSKE, KI JIH LJUBIJO

Ko ljubezen boli in ne veste, zakaj

- Vedno sem bila zadovoljna s svojim videzom, dokler Ed ni pričel iz časopisov izrezovati reklam. Govoril mi je, da bi morala biti videti kot tale ali tista … Pričela sem se počutiti resnično neprivlačno.

- Imel je navado reči: »Danes zjutraj imam pomembne sestanek, zato potrebujem seks.« To ni imela nobene zveze z mano.

- Nisem si upala dovoliti, da bi zmanjkalo sira ali njegovih posebnih krekerjev ali vina, ker bi to drago plačala.

- Tako pogosto me je poniževal, da je postalo preveč boleče, da bi domov pripeljala prijatelje. Bilo me je sram, da so videli, kako to prenašam.

- Bilo je neverjetno, kako drugače sem se počutila v službi kot doma. V službi so me ljudje spoštovali, vendar sem se v trenutku, ko sem doma stopila skozi vhodna vrata, razletela na koščke.

- Ko je Jim slabe volje, začutim vročino v želodcu, ki se širi po vsem telesu. To je najbolj grozne občutek, ki sem ga kdajkoli občutila. To je prav groza.

Te ženske so življenje ponovno vzele v svoje roke. Tudi vi ga lahko. Naj vam ta odkrita in sočutna knjiga pokaže, kako.

Ko je Nancy prvič prišla k meni, je imela 30 kg preveč in čir na želodcu. Nosila je stare vrečaste hlače iz džinsa in brezoblično tuniko; njeni lasje so bili štrenasti, nohti pogrizeni do kože in roke so se ji tresle. Ko se je pred 4 leti poročila z Jeffom, je vodila modni oddelek pomembnejše veleblagovnice v Los Angelesu. Poslovno je potovala po vsej Evropi in na Vzhod in izbirala kolekcije oblačil za veleblagovnico. Vedno je bila oblečena po najnovejši modi in hodila je na zmenke z očarljivimi moškimi. O njej so pisali številni časopisi kot o eni izmed uspešnih poslovnih žensk v Los Angelesu – in vse to je dosegla pred svojim 30 letom. A ko sem jo prvič srečala pri njenih 34, se je tako sramovala svojega videza, da je malokdaj zapustila hišo.

Videti je bilo, da je Nancyjino samospoštovanje pričelo upadati, ko se je poročila. A ko sem jo spraševala o njenem možu, je naštela dolg seznam samih presežnikov.

Je čudovit človek: šarmanten, zabaven in dinamičen. Vedno je pozoren do mene – poslal mi je rože, da bi obeležil obletnico noči, ko sva se prvič ljubila. Lansko leto me je za rojstni dan presenetil s potovanjem v Italijo.

Ko sem poslušala Nancy in opazovala njen izgled, sem se vprašala: »Kaj je v tem odnosu narobe?« Tukaj se je skrivalo temeljito protislovje. Zakaj bi se sposobna in uspešna ženska, ki živi v ljubečem odnosu z možem, počutila tako zlomljeno?Kaj se ji je v 4 letih zakona zgodilo, da je prišlo do tako izrazite spremembe v njenem izgledu in v občutku lastne vrednosti?

Vztrajala sem, da mi je povedala več o svojem odnosu z Jeffom in počasi se je pokazala celovitejša slika.

Edino, kar me resnično moti pri Jeffu, so njegovi odklopi.

“Kaj mislite z odklopi?« sem vprašala. Malce se je nasmehnila.

Tako imenujem njegovo igranje King Konga, kričanje in razgrajanje. Velikokrat mu uspe, da me utiša, tako kakor zadnjič, ko smo večerjali s prijatelji. Govoril je o neki predstavi in jaz sem nekaj pripomnila, ko se je obregnil obme: »Zakaj ne utihneš?« Potem je rekel najinim prijateljem: »Ne menite se za njo. Ona vedno pove kakšno neumnost.« Tako me je ponižal, da bi se najraje udrla v zemljo. Po pripetljaju sem s težavo pogoltnila svoj zalogaj hrane.

Jeff je sprejemal vse odločitve v njunem zakonu. Vztrajal je na popolni kontroli vseh področij njunega skupnega življenja. Nadziral je vse izdatke, izbiral ljudi, s katerimi sta se družila in celo odločal o tem, kaj mora Nancy početi, med tem, ko je on v službi. Posmehoval se ji je vedno, ko je bilo njeno mnenje drugačno od njegovega in je vpil nanjo celo v javnosti, kadarkoli mu kaj ni bilo po volji …

Ponavadi prevzamete krivdo za prepire? Je vaš partner razočaran nad vami? Od vas pričakuje, da ste popolni? Pričakuje, da mu berete misli? Od vas pričakuje, da ste njegova večna dojilja? Da ste steber moči? Mora biti vedno vse pod njegovo kontrolo? Grozi? Vas besedno napada? Neizprosno kritizira? Je seksualno zasvojen? Želi tudi finančno kontrolo? Kontrolo družabnega življenja? Kontrolira stike z vašo družino?

Če ste na večino vprašanj odgovorile z DA, potem začnite ukrepati. Ne čakajte predolgo, ne postanite Nancy!

Morda bi vas zanimalo še

22,80 € Najina ljubezen
Dr. Harville Hendrix
28,90 € Zakaj to počne?
Lundy Bancroft
Rezultati 1 - 2 od 2
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

Name: *
Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.
S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: peter@zalozba-chiara.si

Želite knjige kupovati ceneje!

... in biti obveščeni o novostih in akcijskih ponudbah?!

Prijavite se v e-novičke založbe Chiara

S pridružitvijo 1x mesečno sodelujete v nagradnem žrebu za Bralno lučko USB.

Vaš E-mail:

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt