fbpx

Hitlerjeve pokuševalke: V volčjem brlogu

hitlerjeve_pokuevalke
5 5 1 Product
Redna cena: 13,99 € Vaša cena: 13,99 €
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Rosella Postorino
Mehka vezava
352
Slovenski

Mednarodna uspešnica, ki temelji na presunljivi resnični zgodbi Margot Wölk in vzbuja provokativna vprašanja o sostorilstvu, krivdi in borbi za preživetje.

Hitlerjeve pokuševalke: V volčjem brlogu; Rosella Postorino

Starši šestindvajsetletne Rose Sauer so umrli in njen mož Gregor je daleč stran, bori se na ruski fronti. Revna in osamljena se odloči zapustiti Berlin, ki je v primežu vojne, in odide k tastu in tašči na podeželje, saj upa, da bo tam našla zatočišče miru. Toda neko jutro na vrata potrkajo SS-ovci in ji sporočijo, da so jo vpoklicali kot eno izmed Hitlerjevih pokuševalk: trikrat na dan morajo ona in še devet pokuševalk v njegovo tajno poveljstvo, Volčji brlog, pokušati obroke, preden jih postrežejo njemu. Volku.

Po letih lakote se pred »izbranimi« ženskami na mizi vrstijo slastne jedi. Pa vendar jedo s strahom in po jedi vsakokrat še eno uro čakajo na morebitne znake zastrupitve s hrano. Kot poskusni zajci. V zaprtem okolju, pod budnim očesom stražnikov. Prisiljene jesti hrano, ki bi jih lahko ubila, se pokuševalke začnejo deliti na Obsedene, ki so zveste Hitlerju, in ženske kot Rosa, ki vztrajajo, da niso nacistke, četudi morajo vsak dan zanj tvegati lastna življenja. Ko se stopnjujejo skrivnosti in zamere, to nenavadno sestrstvo doseže dramatični vrh, ko se vsi začnejo spraševati, ali niso na napačni strani zgodovine.

NAGRADE, KI JIH JE ROMAN ŽE PREJEL:

- Wondy Prize
- Premio Campiello
- Premio Rapallo
- Premio Vigevano Lucio Mastronardi
- Premio gruppi di lettura di Fahrenheit Rai Radio 3

Margot Woelk, resnična Hitlerjeva pokuševalka, katere zgodba je služila za osnovo romanu, se je šele po desetletjih tišine odločila svetu razkriti svojo skrivnost. 95-letna Nemka se je šele v visoki starosti čutila pripravljeno svetu povedati svojo zgodbo: "Desetletja sem se skušala otresti teh spominov, ampak ti so se vračali in me ponoči preganjali."

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

11,90 € Oona & Salinger
Frederic Beigbeder
24,90 € Res vam hvala
Marko Vidojković
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
Rezultati 1 - 7 od 7
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si