Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
koraki-dvojine

Koraki dvojine

Janja Vidmar
Roman Janje Vidmar nas odpelje na pot po divji Kreti: kar se dopolni na njej, ostane za zmeraj
PPC: 28,90 € Vaša cena: -7%28,90 €26,88 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617136746
Janja Vidmar
Mehka vezava
380
Slovenski
Koda 9789617136746
Oceni
5 5 5 Product

Priznana pisateljica Janja Vidmar je s tridelnim potopisno romanesknim ciklom ustvarila svoj daleč najambicioznejši knjižni projekt, ki je nekaj posebnega tudi v slovenski leposlovni literaturi nasploh.

Koraki dvojine; Janja Vidmar

Korakih dvojine, sklepnem delu trilogije, se po Niti koraka več (Camino) in V koraku z volkom (Toskana) zgodba tokrat odvija na Kreti. Potopisna forma vseskozi gladko prehaja v psihološki roman, ki ga prepletajo tako poglobljena razmišljanja o odnosih kot dokumentaristični pasusi, avtorica pa se odkrito spogleduje tudi s prvinami ljubezenskega romana.

Glavna junakinja Alenka po nesrečnem brodolomu razmerja v Toskani, odločno odide na pot samouresničevanja in iskanja lastne podobe v volčjem pogledu moža, ki je v njej še pred njo samo uzrl vse tisto, kar si je želela postati. S kombijem se sama odpravi čez Balkan in celinsko Grčijo vse do Krete, da bi na toplem jugu med pokončnimi domačini in neobljudenimi soteskami poiskala svojega severnjaka. Med raziskovanjem priložnosti za izletniško pohodniške ture, ki se jih odloči organizirati po vrnitvi, znova preizkuša meje svojih zmogljivosti, za poslovno in osebno srečo pa mora izstopiti daleč iz območja udobja. Vztrajnost in hrepenenje jo naposled privedeta k moškemu, s katerim je že v prvem delu trilogije Niti koraka več spletla usodno vez. Tokrat je iskanje končano, a kaj to pomeni za njuno (skupno) prihodnost?

Tudi zadnja etapa Alenkine poti delno temelji na avtoričini pohodniški izkušnji.

V košarico

janja_vidmar_2_1311920071.jpg

Janja Vidmar je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic ter prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se v zadnjem obdobju resno posveča pisanju literature za odrasle. Koraki dvojine so sklepni del trilogije, ki jo tvorita še romana Niti koraka več (2021) in V koraku z volkom (2022), in se lahko bere tudi kot samostojna knjiga.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00