chiara-sveta-eonomija

Sveta ekonomija

Charles Eisenstein
Najbolj aktualno, analitično in srčno delo svetovno znanega govorca in avtorja Charlesa Eisensteina.
PPC: 29,00 € Vaša cena: 29,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617205220
Charles Eisenstein
Mehka vezava
456
Slovenski
Prelistaj me
Koda 9789617205220K
Oceni
5 5 1 Product

Ustava za novo Zemljo! 

Sveta ekonomija; Charles Eisenstein


Sveta ekonomija
oriše zgodovino denarja od starodavnih darilnih ekonomij do sodobnega kapitalizma in ob tem razkriva, kako je denarni sistem prispeval k odtujenosti, tekmovalnosti in pomanjkanju ter pripeljal do uničenja skupnosti in neskončne rasti. Danes so ti trendi dosegli svojo skrajno točko, a na ruševinah njihovega zloma se nam odpira priložnost za prehod v bolj povezan, ekološki in trajnostni način bivanja.

Knjiga, ki ji pravijo tudi Ustava za novo zemljo, govori o tem, kako se lahko denarni sistem spremeni, da bi udejanjil ta prehod, in kako se lahko spremenimo z njim. Kot široko integrirana sinteza teorije, politike in prakse Sveta ekonomija raziskuje avantgardne koncepte nove ekonomije, vključno z valutami z negativnimi obrestmi, lokalnimi valutami, ekonomijo daril in obnovo skupnih dobrin. Avtor Charles Eisenstein prav tako razmišlja o osebnih dimenzijah tega prehoda, nagovarja tiste, ki jih skrbi “pravilno preživljanje” in se sprašujejo, kako živeti v skladu s svojimi ideali v svetu, ki ga na videz vodi denar. S poglabljanjem v konvencionalno in nekonvencionalno ekonomsko razmišljanje Sveta ekonomija predstavlja vizijo, ki je izvirna, a zdravorazumska, radikalna, a nežna, in vse bolj relevantna, medtem ko se krize naše civilizacije poglabljajo.

»Ni dovolj, če znamo ločevati le odpadke (v koš za biološke plastika pač ne sodi), treba bo ločevati tudi pojme: kaj je ekonomija in kaj to ni. Iz sedaj tako imenovane ekonomije bo potrebno vreči v koš za odpadke vse, kar ni sveto, kar ni etično, kar ni v znamenju žlahtnega sožitja, ker je hrematizem.«
pater Karel Gržan, avtor spremne besede

»Dovolimo si sanjariti: kako bi bilo, če bi vsak lahko v polnosti dajal iz svoje edinstvenosti, svojih, talentov in ustvarjalnosti – ter prejemal iz okolice, kar na enak način dajejo drugi? Kako bi bilo, če bi vsakdo lahko razprl krila svoje ustvarjalnosti ter iz nje ustvarjal, dajal?«
Matija Mazi, mikrofilantrop

»Avtor nam podarja topovsko strelivo, s katerim bi svet lahko spremenili, ne da bi streljali.«
Ines Drame, Permamama, povezovalka običajnega in permakulturnega sveta

»Charlesova Sveta ekonomija je odprto vabilo, da bi z razumevanjem ekonomije daru presegli tako iluzijo lastništva kot tudi zgodbo o samostojnem in ločenem jazu v nepristranskem vesolju.«
Mala Kline, plesalka 

charles_eisenstein_639636285.jpg

Charles Eisenstein je priljubljen predavatelj in pisec predvsem o civilizacijskih temah, zavesti, denarju ter človeški in kulturni evoluciji. Za svoje delo in objave sprejema po večini samo prostovoljne prispevke.

Je avtor več knjižnih uspešnic, mednarodno pozornost uživa od leta 2007, ko je postalo znano njegovo temeljno delo Vzpon človeštva (Ascent of Humanity, 2007). Na univerzi Yale je diplomiral iz matematike in filozofije ter devet let preživel na Tajvanu tudi kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Ima štiri sinove, z družino živi na Rhode Islandu.

Od leta 2023 je svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Življenje je posvetil soustvarjanju bolj čudovitega sveta, za katerega v srcu vemo, da lahko obstaja, kar je tudi naslov ene od njegovih knjig. Na tej poti se mu v predani hvaležnosti pridružujemo tudi soustvarjalci prevodov in izdaj njegovih uresničljivih vizij in strategij v Sloveniji.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si