fbpx

Mami, nekdo v moji glavi pravi, da …

2d_cover
4.25 5 4 Product
Redna cena: 25,90 € Vaša cena: 25,90 €
Knjiga je namenjena staršem, najbolj mamicah, ki se zavedajo, da imajo naše misli in naš notranji svet velik pomen za ustvarjanje in kreiranje sveta.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Aleksandra Pinterič – Alex Pin
Mehka vezava
160
Slovenski
148 x 210

Kako pri vzgoji vzgajati sebe in pomagati otroku, da razvije samozavest, vero vase in močan notranji steber.

Mami, nekdo v moji glavi pravi, da …; Aleksandra Pinterič – Alex Pin

Knjiga Mami, nekdo v moji glavi pravi, da … ponuja drugačen pogled na vzgojo in je namenjena mamicam, da bodo našle sebe in iz svoje notranje moči opolnomočile svojo družino. Napisala jo je mama, pisateljica, učiteljica, in energetska mentorica mamam za vzgojo in drugačen pogled na življenje  ter kreatorka spletnega programa ZADOVOLJNA V SEBI Aleksandra Pinterič (Alex Pin).

AVTORICA O KNJIGI - VIDEO

KAKO JE KNJIGA NASTALA?

Knjiga je nastala na podlagi osebnih izkušenj iz mojega starševstva. Ko je bil moj sin star 4 leta, je prišel do mene in mi rekel. »Mami, nekdo je notri v moji glavi in mi govori, da sem slab fant.«

Začela sem iskati način, kako bi otroku razložila na zelo preprost način dogajanje v njegovem notranjem svetu, da bo za življenje v sebi oblikoval vero vase in dobro samozavest in nehal poslušati jazbece (te glasove) . Tako je nastala pravljica o jazbecu in z njo je jazbec postal prispodoba za vse notranje negativno, neprijetno dogajanje, skupaj s 5timi resnicami o jazbecih. Te dajejo temelj in glavne smernice v vzgoji, ob katerih osebnostno raste starš in otrok.

KOMU JE NAMENJENA?

Knjiga je namenjena staršem, najbolj mamicah, ki se zavedajo, da imajo naše misli in naš notranji svet velik pomen za ustvarjanje in kreiranje sveta.

Ravno tako je knjiga namenjena mamicah, ki

  •        iščejo drugačen pogled na vzgojo,
  •        se zavedajo, da v vzgoji prenašamo svoje vzorce naprej na otroke in bi rade nova znanja in ideje, kako lahko               sebe še bolj razvijejo v bolj ljubečo, potrpežljivo, zavestno mamo,
  •        vidijo, da se vrtijo v krogu, da otroku govorijo reči, pa nekako čutijo, da otrok teta ne sprejem,
  •        ne vejo, kako drugače reagirati ko otrok odgovarja,
  •        bi rade našle sebe in svojo avtentičnost.

MNENJA MAMIC

Jazbeci’ so super knjiga, ki mi je na nekaterih področjih odprla nove poglede, predvsem pri sami sebi in od tukaj naprej je vse bolj razumljivo, umirjeno, veselo, razigrano ... Komaj čakam nadaljevanje te pustolovščine.”  (Tina)

Odlično gradivo za vse, ki se ukvarjamo z vzgojo.”  (Anita)

Drugačen pogled na starševstvo. Branje, ki ne vzbuja slabe vesti, da nisi dober starš in ti ne govori, kaj vse delaš narobe, temveč ti pomaga odkrivati jazbece v sebi. Branje, ki daje ideje, kako se z njimi spoprijeti, kako se spoprijeti z otrokovimi jazbeci, da odnos med nami ostane lep in ljubeč. Hvala, Aleksandra za deljeno dragoceno znanje.”  (Darja)

Marsikaj o vzgoji sem že vedela, a z Alex sem spoznala drugačen svet. Z novo knjigo pa predvsem uživam in se v njo zatopim s svojimi mislimi in jazbeci... Kar naročite jo, priporočam!(Lidija)

S knjigo sem hitro razumela pomen jazbecev. Super se mi zdi, da je napisana na preprost in razumljiv način ter podkrepljena s primeri. Ogromno vzdihov in Ja, saj, točno to …” komentarjev je bilo med branjem in veliko stvari mi je bilo jasnih, ko sem jo prebrala. Med drugim tudi to, da imamo pri nas jazbecev za izvoz! ”  (Katja)

Včasih me res kar nekaj prime. A - zdaj jih poznam. To so jazbeci in vsi jih imamo. Odkar se jih zavedam, se bolj razumem, sem bolj umirjena, se večkrat nasmejem in sem do sebe bolj sočutna. Odkar sem jaz bolj umirjena, je takšna tudi moja družina. Dogajajo se nam odlične spremembe, bolje se razumemo in se več smejemo ter zabavamo.” (Danica)

Knjiga mi je pomagala lažje razumeti notranji svet, blokade in notranji steber posameznika. Prav to sem potrebovala, saj se mi je zaradi izčrpanosti začenjal moj notranji steber močno majati. S pomočjo knjige in seveda v povezavi z Alex in njenimi srečanji, ki sem jih vzporedno obiskovala, sem gradila lastno avtentičnost in povezavo s svojima otrokoma. To je to, kar sem si vedno želela … Biti za svoja otroka tam, ko me bosta potrebovala, ter ju poslušati s srcem, ne le z ušesoma. Čutiti. Čutiti sebe, njiju, partnerja, prijatelje, okolico, biti mirna. To sem se morala naučiti. To je bilo najtežje. Biti mirna s sabo, svetom, poditi jazbece …”  (Sandra)

Preplet življenjskih izkušenj in znanja o življenju o tem, kako otroka učiti največje notranje moči – obvladovanje svojega notranjega sveta misli in čustev s petimi resnicami:

Vsak človek na tem svetu ima jazbeca.

Jazbec ti vedno govori, da si slab, da ne zmoreš, da ti ne bo uspelo…

Vsak hrani svojega jazbeca.

Moj jazbec kliče ven tvojega in potem se pogovarjata dva jazbeca.

Jazbeci ne marajo, da se smeješ.

V knjigi je pravljica o jazbecu “Ko te nekaj prime”, ki za otroka predstavlja osnovno razumevanje svojega notranjega sveta. Preko pravljice otroci hitro ozavestijo, kaj jazbec, ko prime. S to prispodobo se boš podala na pot vzgoje s petimi zgoraj omenjenimi resnicami in našla pot do sebe in svoje avtentičnosti.

V košarico

osebna.png

Kdo sem? Verjetno najtežje vprašanje, ki mi ga lahko kdo postavi, saj ponuja toliko različic odgovorov. Sem mama, pisateljica, včasih sem  bila učiteljica in še in še.

Najprej sem vedno mama najstnika. In res je super, ko vidim, da znanje, ki sem ga dobila na svoji poti, dajem v življenje in otrok ob meni raste v smeri mojega starševskega poslanstva. Materinstvo pa je vedno bolj zahtevalo, da začnem vzgajati sebe. Nekako sem čutila, da življenje teče po nevidnih nitih in sem tako začela desetletno pot z učenji znanj o življenju pri mojstru in mentorici v osnovah tradicionalne kitajske medicine. Nov svet so mi odprla tudi izobraževanja pri dr. Joeju Dispenzi in dr. Konstantinu Korotkovu.

Knjige in pravljice so se začele rojevati, ko sem postala mama. Tako sem s knjigo “Veliki nemarni škornji” razvila poseben pristop k učenju otrok in za knjigo prejela nagrado za inovativnost. “Pepi in njegovo gnezdo” nosijo nagrado za najboljšo ekološko slikanico, “Hanina božična želja” pa je prevedena v pet tujih jezikov. Potem pa so tu jazbeci.  Moji največji učitelji, ki jih je bilo ogromno in so me vodili čez najbolj temne poti in izkušnje, ko sem sledila svoji poti. Z njimi sem našla pot, da svojemu otroku dam vero vase, samozavest in predvsem, da razume svoj notranji svet. Po desetih letih vidim, kako izjemno darilo je to znanje.

Morda bi vas zanimalo še

21,00 € Kiki in gospa Štrudlmajer
Aleksandra Jelušič Pika
21,00 € Lili - to sem jaz!
Ema Mlakar Debenec
19,00 € Pozdravljeno, sonce!
Sarah Jane Hinder
20,00 € Trma
Marko Juhant
17,00 € Pisma Božičku
Janja Vidmar
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si