fbpx

Govorica najvišjih gora

naslovnica_govorica_najvijih_gora
Novo
5 5 2 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 24,90 €
Vašemu naročilu do izida, 7. 6. 2020 bomo dodali darilo - avtoričino knjigo Vidne in nevidne poti v vrednosti 20,45€. KNJIGA JE NATISNJENA V OMEJENI KOLIČINI!
Prednaročilo

Specifikacija

Nataša Pergar
Trda vezava
160
Slovenski

Izkoristite brezplačno poštnino in darilo (knjiga Vidne in nevidne poti v vrednosti 20,45€) v prednaročilu do izida, 7. 6. 2020 (vaš prihranek 22,95€). 

Govorica najvišjih gora; Nataša Pergar

Doživetja na alpinističnih odpravah Nanga Parbat 2003, Jannu 2004, Nanga Parbat 2005. Avtorica nas skozi svoja doživetja, izkušnje in videnja popelje na tri alpinistične odprave pod visoke himalajske gore.

Kaj nam lahko povedo visoke gore? Ali sploh lahko »govorijo«? Jih lahko kdo sliši? Morda celo vidi? Vse to se sprašujemo, ko se poglobimo v branje, ki nam ga prinaša terapevtka Nataša Pergar. Nataša se je med leti 2003 in 2005 udeležila treh alpinističnih odprav v Nepalu in Pakistanu kot članica ekipe alpinista Tomaža Humarja. Njena »naloga« ni imela prav ničesar alpinističnega, je pa bila nepogrešljiva pri svetovanju Tomažu o razpoložljivosti gora, ki se jih je loteval. Nataša ima sposobnosti videnja nekaj več, kot je dano navadnim ljudem. Lahko vidi človekovo energijsko telo, na odpravah pa se je preizkusila tudi v videnju najvišjih gora. Ob branju se boste prepričali, da je imela kaj videti, pri čemer pa je imel surovi svet, daleč od civilizacije in običajne komfortnosti, ki smo je vajeni v našem tehniziranem svetu, velik vpliv tudi nanjo, saj se mu je le stežka privadila. Da jo je surova narava sprejela in da se je sama vklopila vanjo, se je morala zazreti še v svojo notranjost, v svojo nezavedno sfero, ki je skrivala tudi travmatične skrivnosti.

To je zgodba o Nataši, o njenem dojemanju sveta, ki je viden in neviden in o visokih gorah, s katerimi se do takrat še ni srečala in se verjetno tudi ne bo več. Je pa tudi zgodba o prijateljstvu s Tomažem, s katerim sta si vzajemno dajala in prejemala in ta vez – kot boste lahko prebrali – se s Tomaževim odhodom s tega sveta nikakor ni končala. Čudovita gorska narava nima lepot le na zunaj, pač pa tudi navznoter. To nam govori Nataša v Govorici najvišjih gora. Vredno branja in poglobitve.

20. maj 2020, Vladimir Habjan, urednik

Iz uvoda:

Zaprla sem oči in poizkušala ujeti zvoke, ki so prihajali iz narave. Vame se je naselil popoln mir, misli so odšle, občutek jaza je odšel. Nenadoma me je začelo silovito tresti in trenutek zatem sem zaslišala glas, ki je rekel: »Kdaj misliš napisati knjigo o odpravah?« 

Po temeljitem pregledu zapiskov sem razumela »glas«, ki me je nagovoril. Po pogovoru z alpinisti Stipetom Božićem, Alešem Koželjem, Ladom Ogrinom, Tomom Drolcem, našo zdravnico na odpravah dr. Ando Perdan in fotografom prve odprave Arnejem Hodaličem sem dobila podporo za pisanje knjige in bili smo si enotni v tem, da še vedno vsakdo izmed nas ohranja spomin na Tomaža, ki se nam je s svojo pristnostjo in srčnostjo za vedno zasidral globoko v srce.

NE SPREGLEJTE; lepo darilo v prednaročilu. Vašemu naročilu knjige do izida, 7.6.2020 bomo dodali brezplačen izvod avtoričine knjige Vidne in nevidne poti v vrednosti 20,45€!

Knjiga Vidne in nevidne poti  -  Kakšen vpliv ima družina pri oblikovanju prepričanj in vrednot in kako so nam lastna prepričanja in vrednote lahko v pogubo ali pomoč pri ohranjanju kvalitete življenja in zdravja, nam v knjigi razkriva bioterapevtka Nataša Pergar.


V košarico

natasa_pergar.jpg

Terapevtka Nataša Pergar je svoje življenje posvetila tistim dejavnostim, ki so ljudem v pomoč; v želji po doseganju zavedanja, višje zavesti in zdravja. V knjigi ji sledimo vse od daljnega leta 1995, ko je v Katmanduju prvič srečala Tomaža Humarja, skozi pomoč pri njegovih hudih poškodbah vse do okrevanja in do njegovih treh odprav, ki se jih je udeležila. Pri tem se nam razkrije njun odnos, ki je sprva učitelj-učenec, ker pa je bil Tomaž zelo dojemljiv tudi za nezemeljska področja, se je odnos preoblikoval v učitelj-učitelj. Za Pergarjevo so bile odprave v tuj, odročen in človeku prav nič prijazen svet, ki je izhodišče za vzpone na najvišje gore, nekaj popolnoma novega in se ga zlepa ni mogla navaditi. Zaradi stresnega in neprijaznega okolja se je bila primorana ozreti v svojo notranjost in razrešiti travme iz preteklosti, ki so bile zasidrane na nezavedni ravni. Dežela pod himalajskimi vrhovi je ponudila precej več kot le lepe razglede.

Morda bi vas zanimalo še

19,90 € Vidne in nevidne poti
Nataša Pergar
19,90 € Triglavske poti
Samo Rugelj
22,40 € Poti
Robyn Davidson
23,00 € Oblečena v kente
Nataša Zupanc
22,00 € Evforija
Petra Vladimirov
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
Rezultati 1 - 8 od 8
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si