fbpx

Delavnica ŽIVLJENJE – SMRT – ŽIVLJENJE, oktober 2020

Kdaj: 31.10. in 01.11.2020
Kje: Plesni studio Moj korak, Vilharjeva 3, Ljubljana

LJUBLJANA 31.10.–1.11.2020

Smrt – največji učitelj življenja

Smrt – edina izkušnja, ki je skupna vsem in vsemu, kar se rodi. Izkušnja, ki nas vse čaka in ki se je mnogi bojijo. Včasih ne gre za strah pred samo smrtjo, temveč pred morebitnimi bolečinami in trpljenjem; pogosto pa se bojimo tudi zaradi tistih, ki bi jih pustili za sabo.

Smrt – privid prenehanja nečesa, kar ne more izginiti. Gravitacijski vir vsega iluzornega, vsega izmišljenega in konstruiranega. Veliki izenačevalec. In največji učitelj.

Pogledati smrti v oči pomeni razumeti življenje. Razumeti smrt pomeni gledati v oči življenju.

Obstaja le peščica zares močnih in brezkompromisnih postopkov, ki vas bodo zagotovo preobrazili. Duhovnost je pogosto polna razredčenih čajev, kozmetičnih postopkov in pasivnega opazovanja nečesa, kar se dogaja drugim. Takšne stvari zbledijo v primerjavi z dejstvom, da boste zagotovo izkusili umiranje in smrt in da boste nekoč, zagotovo, vse, kar je zdaj pomembno, pustili za sabo.

Program dela

Delavnica Življenje-smrt-življenje je namenjena soočanju s smrtjo. Traja dva dni. Prvi dan (sobota, 31. 10. 2020, od 9.30 do 19.00, s premoroma za kosilo in večerjo) je posvečen pripravi. Pogovarjali se bomo o podrobnostih poti skozi umiranje in smrt (delno v obliki predavanj, delno pa udeleženci delajo v skupinah), ob iniciaciji v tri Načiketine ognje (na podlagi knjige Življenje-smrt-življenje).

Drugi dan (nedelja, 01. 11. 2020, od 9.30 do 13.00) se odvija nekajurni iniciacijski proces »umiranja«. Gre za preobrazujoč postopek, ki ustvari temelje za spominjanje in vas na najboljši možen način pripravi na najpomembnejšo izkušnjo v vašem življenju.

Delavnica Življenje – smrt – življenje ni za bolne in šibke, samo za tiste, ki umirajoče negujejo ali se s smrtjo na takšen ali drugačen način srečujejo pogosteje od povprečnega človeka. Delavnica je namenjena vam, ki ste živi in zdravi; vam, ki ste še daleč od trenutka odhoda, ki prekipevate od moči in od življenja pričakujete tisto najboljše. Morda se vam zdi misel na soočenje z umiranjem in smrtjo nekaj, česar se morate izogibati in za kar boste imeli dovolj časa pozneje.

Toda razmislite – pravzaprav ne veste, koliko časa še imate. Tega ne ve nihče. Prav tako ga hočete, ne glede na to, koliko ga imate, izkoristiti na najboljši možen način, mar ne? Izkušnje so me naučile, da tisti, ki ne razumejo smrti, ki ji obračajo hrbet, se je bojijo, če jo kdo omeni, pa trepetajo in drhtijo, življenja pravzaprav ne morejo živeti polno. Smrt je del življenja. Če jo zanikate in jo skušate odmisliti, vas bo presenetila na najbolj nepričakovanih mestih. Po drugi strani pa – če prostovoljno potrkate na njena vrata, ker želite življenje v celoti razumeti, bi se lahko zgodilo, da v zameno dobite nepričakovano darilo: resnično nesmrtnost.

Toda kaj je to in kako jo vključiti v naše vsakdanje, na videz tako minljivo in smrtno življenje? Kako gledati smrti v oči vsak dan in se ji pri tem smehljati kot najboljšemu prijatelju?

Udeležite se delavnice Življenje – smrt – življenje v Ljubljani, 31. oktobra in 01. novembra 2020. O temi se bomo pogovarjali, jo vadili, razumeli in doživeli.

Informacije in prijava na E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  ali T: 01 534 12 52

 

Pogovor z avtorjem (posnetek oddaje ZVEZDANA).

 

Priporočeni knjigi:

Življenje - Smrt - Življenje

Gospodar smrti

19,00 € Obrazi življenja
Katja Premrl, ilustracije Ana Baraga
27,00 € Ibotity
Tradicionalna pravljica iz Madagaskarja
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si

𝗜𝘇𝗸𝗼𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝘁𝗲 𝗕𝗢𝗡𝟮𝟭!

𝘇𝗮 𝗻𝗮𝗸𝘂𝗽 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴, 𝗼𝗯 𝗹𝗮𝘀𝘁𝗻𝗲𝗺 𝗽𝗿𝗲𝘃𝘇𝗲𝗺𝘂 𝗶𝗻 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗸𝗼 𝘀𝗽𝗹𝗲𝘁𝗮! !

  • ✅ Velja ob nakupu nad 𝟰𝟬 𝗲𝘂𝗿.
  • ✅ Veljavnost ponudbe: 31. 12. 2021.
  • ✅ 𝗕𝗿𝗲𝘇𝗽𝗹𝗮𝗰̌𝗻𝗮 𝗽𝗼𝘀̌𝘁𝗻𝗶𝗻𝗮.

Vsi pogoji nakupa so navedeni na spletni strani: tukaj

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt