fbpx

Knjižni forum: Kako preživeti na delovnem mestu in ostati mentalno zdrav

V sklopu Knjižnega sejma vas 26.11. ob 20.00 (II. preddverje Cankarjevega doma) vabimo na knjižni forum, kjer bomo gostili novinarko in prevejalko Ireno Pan ter dr. Jurija Clemenza. Tema pogovora bo Kako preživeti na delovnem mestu in ostati mentalno zdrav?

Predavanje je brezplačno.

Če želite razumeti nore odločitve ali vedenja ljudi, pravi klinični psiholog Albert Bernstein, ki že več kot 30 let svetuje podjetjem in posameznikom, morate najprej vedeti, kaj te ljudi v resnici žene. Še posebej takrat, kadar tega ne vedo niti sami. Večina norega vedenja v delovnem okolju namreč poteka po predvidljivih vzorcih, in če jih prepoznaš, boš zlahka odkril, kako jih razrešiti ali pa se izogniti njihovim škodljivim vplivom. Če se želiš obdržati v današnjem brezobzirnem poslovnem svetu, je poznavanje osnovnih pravil preživetja v sodobni korporativni džungli preprosto nuja.

Zato je Bernstein, avtor Čustvenih vampirjev, v svoji novi knjigi Kdo je tu nor? predstavil sto in en možen scenarij neprijetnosti, ki jih lahko doživete na delovnem mestu in v svojem značilnem humorju dodal še praktične rešitve, kako se jim izogniti. Na primer, kaj storiti, če ste žrtev prevarantskega sodelavca, ki kupcem obljublja nemogoče, da bi z impresivno prodajo zaslužil večjo provizijo in si tako pridobil pohvale šefov, vi pa ste tisti, ki mora nerealne obljube izpolniti in se soočati z razjarjenimi kupci, ki sedaj od vas zahtevajo nekaj, česar jim ne morete dati? Na primer, izpolniti lažnive obljube, da bo naročeno blago dostavljeno v dveh dneh, četudi je realna možnost dostave šele čez dva tedna. Če boste odgovore zahtevali od sodelavca, bo vse zanikal. Če boste šli k šefom, vas bodo imel za težavnega in nesposobnega. In v svetu, kjer je glavno merilo profit, zagotovo ne bodo posegali v nekaj, kar zagotavlja dobro končno bilanco. Vsaj ne, dokler boste žrtev vi in ne oni. Če bo kdo izgubil službo, boste torej bolj verjetno vi, kot pa vaš prevarantski sodelavec.

Za preživetje na delovnem mestu je pomembno tudi poznavanje nenapisanih pravil vašega podjetja. Teh ne boste našli v vašem opisu delovnih nalog, verjetno vam jih ne bodo povedali niti vaši sodelavci ali šefi, četudi imajo ta pravila večjo moč, kot tista, ki so zapisana na papirju. Pogosto niso niti smiselna, saj so večinoma nastala na podlagi osebnih preferenc tistih, ki imajo v vašem podjetju moč, vendar jim večina sledi, tudi tisti, ki jih sploh ne znajo ubesediti. Če jih želite odkriti, morate biti pozorni na tisto, kar ljudje počno in ne, kaj govorijo ali kar je zapisano v zlatem okvirju naštetih vrednot vašega podjetja. Upoštevanje teh pravil bo določalo vašo plačo, napredovanje, medsebojne odnose in še marsikaj drugega v vaši službi. So kot zakoni težnosti, pravi Bernstein, četudi se z njimi ne strinjate, ste prisiljeni po njih živeti.

V pogovoru boste izvedeli za veliko koristnih veliko, ki vam bodo olajšale iskanje nove službe, prilagajanje na novo delovno okolje, kako se soočiti s svojimi strahovi, ki vam onemogočajo, da bi bili uspešni in če ste vi šef, kako upravljati s svojimi delavci, da bodo zadovoljni vsi, obenem pa bo končna bilanca vašega dela po volji tudi upravnemu odboru. Pa tudi, kako se vesti na poslovnih zabavah in kaj storiti, da ne bi romanca na delovnem mestu uničila tako vašo kariero kot vaše zasebno življenje.

 

Priporočamo ogled oddaje Polnočni klub.

 

Vabimo vas, da nas v času od 23. do 27.11. obiščete na Knjižnem sejmu v II. preddverju Cankarjevega doma. Veseli bomo vašega obiska.

Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si

Želite knjige kupovati ceneje!

... in biti obveščeni o novostih in akcijskih ponudbah?!

Prijavite se v e-novičke založbe Chiara

Vaš E-mail:

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt