fbpx

Eterično olje Smilja 5 ml

eterino_ulje_smilja
5 5 4 Product
Redna cena: 19,90 € Vaša cena: 19,90 €
V steklenički eteričnega olja se skriva najčistejša esenca narave
Na zalogi, dobava takoj!

Eterična olja, čudovito darilo narave, že stoletja izboljšujejo življenje ljudi, zato jih pridoma uporabljamo v kozmetiki, aromaterapiji, pa tudi v bolj skrivnostnem svetu duhovnosti in religije.

Eterično olje smilja (Helichrysum italicum)

Smilj je eno najbolj cenjenih zelišč v naravni kozmetiki. To zlato zelišče, že dolgo uporabljajo zaradi odličnih učinkov na človeško telo. Smilj se že tradicionalno uporablja kot odlično protivnetno sredstvo, naše babice pa so ga uporabljale kot prvo pomoč proti modricam in za mladosten videz kože. Njegov bogat, topel, adstrigenten, cvetlično-meden vonj deluje poživljajoče in antidepresivno. Lajša stanja izčrpanosti, apatije in letargije, uravnoveša čustva, razbistri misli, spodbuja pozornost, intuicijo in ustvarjalnost.

Uporaba:

- Odlično obnavlja kožo zato je primerno za odpravljanje gub, modric, brazgotin in strij,

- deluje protivnetno, lajša bolečine in pomirja, uporablja se lahko kot pripravek za zdravljenje bolečin in krčev v mišicah, revmatoidnega artritisa, zvinov, bolečin v hrbtu in podobno,

- zaradi izjemno regenerativnega učinka je neprecenljiv pri zdravljenju vseh vrst poškodb kože in pri njeni negi. Zlasti pri zdravljenju modric, gub, brazgotin in strij ni boljše sestavine v aromaterapiji kot eterično olje smilja,

- eterično olje smilja lajša prehlad, gripo in zvišano telesno temperaturo, sinusitis in vnetja ušes ter kronični in spastični kašelj.

V steklenički eteričnega olja se skriva najčistejša esenca narave

Eterična olja so dišeče, močno koncentrirane sestavine, ki se v obliki drobcenih oljnih kapljic nahajajo v posebnih žlezah rastlin. Sestavljena so iz 100 in več različnih molekul, ki dajejo eteričnemu olju značilno aromo ter specifične zdravilne učinke.

Pred uporabo: eterično olje razredčite v enem od baznih olj do želene koncentracije in preveriti morebitne alergijske reakcije na koži. Eterično olje se ne sme uporabljati peroralno in v nerazredčeni obliki.

V košarico

Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si